Critici dure din partea consilierilor județeni la adresa agenților de pază: Să fie verificați dacă au și minte, nu numai kilograme

onutu-ioan-burlacu-viorelCazurile de violență care au avut loc, săptămâna trecută, în municipiul Botoșani au constituit subiect de discuție și în ședința de Consiliu Județean. Un consilier județean a cerut explicații șefului Poliției municipale, Marcel Burlacu, vizavi de modul cum sunt angajați bodyguarzii la firmele de pază, pentru că, spune el, cei care au lovit, săptămâna trecută, un elev la mall au dat dovadă de violență maximă.

like facebookGheorghe Vâzdoagă a catalogat gestul agenților de pază drept ”unul animalic”.

Aceste societăți de pază și ordine nu prea angajează îngeri, dar a tăbărî cinci bărbați de peste 100 kg asupra unui copil de clasa XII-a, deja mi se pare un gest animalic. Aș vrea să pun o întrebare domnului comisar șef Burlacu, dacă acești oameni când sunt angajați au un aviz de la Poliție și în ce condiții se poate da un asemenea aviz”, a spus consilierul județean, care a cerut totodată ca selecția agenților de pază să se facă după criterii mai riguroase.

Șeful Poliției municipale, Marcel Burlacu, i-a răspuns că avizul este dat pentru acești agenți de pază de către Poliție, în urma unor verificări.

Profesional, ei sunt instruiți de către cei din cadrul societății lor. În urma verificărilor pe care le-am efectuat noi în teren, s-a considerat că ei corespund pentru aceste posturi. Nu putem ști cum vom lucra, cum vor proceda în timpul serviciului”, a menționat Burlacu.

Nemulțumit de răspunsul dat, consilierul județean Gheorghe Sorescu, a cerut ca agenții de pază să fie verificați și la minte.

Ar fi bine, dvs.,cei de la Poliție, să verificați dacă au și minte, nu numai kilograme. Una din calitățile lor dominantă este mărimea și figura, dar poate ar trebui să fie evaluați și să se vadă dacă au un pic de minte. Să îți pui mintea cu un copil și să îl nenorocești… Este de neadmis așa ceva”, a menționat Vâzdoagă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *