Consilierii locali au propus impozit dublu pe o anumită categorie de clădiri din municipiul Botoșani

taxe si impoziteTaxele și impozitele locale pe anul 2017 au fost votate, marți, de consilierii locali. Acestea vor rămâne la nivelul celor din 2016, cu excepția uneia: impozitul pe terenurile și clădirile degradate, care s-a majorat, la propunerea consilierului local Eugen Țurcanu. Astfel, impozitul pentru clădirile abandonate situate în intravilanul municipiului Botoşani s-a majorat cu 200%, iar impozitul pentru terenurile neîngrijite cu 100%. Inițial, consilierul local a propus ca majorarea să fie în acest caz de 400%, pentru a disciplina proprietarii acestor clădiri, însă, în cele din urmă, s-a decis ca impozitul pe acest tip de clădiri să crească cu 200%.

like facebookCodul fiscal ne permite să mergem cu până la 500%. Avem cazul cel mai elocvent de clădiri părăsite în zona Bulevardului, clădire care este într-o avansată stare de degradare și lăsată în mod intenționat de proprietar. Ca să nu mai vorbim de tot felul de terenuri lăsate de izbeliște, cu gunoaie și care sunt adevărate focare de infecții. Propun majorarea impozitului pe aceste clădiri cu 400%. E un mod de a le transmite cetățenilor să dea un aspect civilizat orașului, să-i descurajăm”a motivat consilierul local.

Și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a fost de acord cu majorarea impozitului pe terenurile neîngrijite.

Să obligăm și proprietarii de terenuri care nu le îngrijesc, și este bine ceea ce ați prins acolo ca și amendament, la o majorare de 100%, iar pentru cei cu clădirile neîngrijite să mergem la o majorare la 200% față de 100% cât a fost anul trecut. Verificarea trebuie să meargă la Poliția Locală. Valorile nu sunt mari: se ridică la câteva mii de lei”, a spus Flutur.

Impozitul pe clădirile abandonate a fost majorat și în 2016 cu 100%, pe când cel pentru terenurile lăsate în paragină nu a fost majorat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *