Cel mai modern abator din Botoşani, scos la vânzare

abator catamarastiUn abator din judeţul Botoşani va fi scos la vânzare, după ce societatea ce îl administrează a intrat în faliment. Este vorba despre abatorul deţinut de societatea C&C Company SRL ce deţine unitatea scarificare a animalelor în Cătămărăşti Deal.

Practic abatorul nu a funcţionat niciodată, el fiind construit pe fonduri europene, însă administratorii au ajuns să fie condamnaţi pentru fraudarea banilor UE. Acum se scoate la vânzare o suprafaţă de 14.470 de mp pe care sunt amplasate clădire administrativă, incinerator, staţie epurare şi secţia de abatorizare. De asemenea sunt scoase la licitaţie şi 9 camioane folosite la cărat animale.

Societatea C& C Company a încheiat cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit,  în luna iunie 2006, un contract de 14,2 milioane de lei, din care jumătate, respectiv 7,1 milioane de lei reprezenta cofinanţarea UE. Proiectul, derulat prin programul SAPARD, privea construcţia unui abator mixt bovine şi ovine, în satul Cătămărăşti Deal.

Administratorul societăţii, Cristea Petraru, a depus la APDRP documente care justificau derularea proiectului, în baza cărora au fost decontate sumele de bani dreprezentând cofinanţarea.

like facebookÎn urma unor verificări ale poliţiştilor, Gărzii Financiare şi Departamentului pentru Luptă Antifraudă, s-a descoperit că documentele depuse la APDRP erau false. În anul 2009 instituţia a reziliat contractul de finanţare, ca urmare a suspiciunilor de fraudă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *