Zeci de copii, cadre didactice şi părinţi din Botoşani au învăţat cum să prevină accidentele

campanie-informare eonÎn ultima săptămână aproximativ 200 de copii, părinţi şi cadre didactice din judeţele Vaslui, Botoşani şi Iaşi au avut parte de lecții inedite, cu informaţii care nu se regăsesc în manualele şcolare.

Reprezentanții Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă și E.ON și-au asumat pentru câteva ore rolul de dascăli în materie de siguranță și au transmis elevilor informații și sfaturi utile care să îi ajute să își formeze un comportament preventiv și o reacție corectă în diferite situații de urgență.

like facebookCe este o situație de urgență? Cum folosim corect sursele de energie? Ce să facem dacă simțim miros de gaz? Cum să procedăm dacă ia foc vreun obiect acasă sau la școală? Dar mai ales cum putem preveni un incendiu sau o explozie? Acestea au fost doar o parte dintre întrebările care și-au găsit răspuns în cadrul noilor lecții de siguranță.

De asemenea, au fost prezentate materiale video sugestive care au generat discuții interesante , copiii având totodată ocazia de a exprima opinii și de a adresa întrebări ”dascălilor”de la I.S.U. și E.ON.

După ce au analizat împreună situații concrete care pot genera incidente grave, precum și modul de prevenire al acestora prin respectarea unor reguli simple, dar și montarea de detectoare de fum, toți cei prezenți au concluzionat: ”Mai bine previi, decât să nu fii!”, acesta fiind și mesajul noii campanii de siguranță lansată în această toamnă de cele două instituții partenere.

Voluntarii E.ON şi reprezentanţii I.S.U. au devenit cu această ocazie şi ajutoare de nădejde pentru Moş Crăciun, oferind copiilor cadouri. Darurile au fost însoţite de materiale informative cu reguli de siguranţă pentru utilizarea responsabilă a energiei electrice şi a gazelor naturale, precum şi cu măsuri de prevenire a incendiilor.

 Lecțiile de siguranță vor continua pe parcursul anului viitor și în alte județe ale țării, aflate în aria de competență a Grupului E.ON în România. 

 

Încheiat între Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România în luna septembrie 2012, parteneriatul a condus la derularea, la nivel naţional, a mai multor campanii comune de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind riscurile la care se expun în cazul utilizării necorespunzătoare a energiei.

Sursa: comunicat EON

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com