Primarul comunei Dobârceni rămâne în funcție. Ce spune prefectul despre acest caz

dan-nechifor-preefectPrimarul comunei Dobârceni, Radu Livinschi, rămâne, deocamdată, la cârma unității administrativ-teritoriale. Prefectul Dan Nechifor a declarat joi, într-o conferință de presă, că nu poate să emită un ordin de încetare a mandatului lui Livinschi, din moment ce pentru aceeași condamnare i s-a mai încetat o dată mandatul, respectiv în ianuarie 2016.

like facebookLa data de 23 noiembrie 2016 am resolicitat Direcției Generale Juridice din MAI un punct de vedere asupra situației primarului comunei Dobârceni, Livinschi Radu, pentru că am găsit o speță identică în țară, în sensul că i s-a mai încetat o dată mandatul. Este vorba de un ordin al prefectului de Caraș Severin, prin care a anulat a doua oară mandatul primarului, iar în secția de civil și contencios a fost anulat ordinul prefectului. La data la care vorbim, nu am primit răspuns de la MAI”, a precizat Dan Nechifor.

 

Livinschi a fost condamnat de Judecătoria Săveni la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani, pentru „refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei”, acesta fiind prins conducând sub influența băuturilor alcoolice la data de 1 iunie, același an.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *