Trei unități administrativ-teritoriale rămân fără primari, până la sfârșitul anului

primar cocardaPrefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a emis ordin pentru încetarea mandatului primarului comunei Nicșeni, Ioan Gaidur, și urmează ca până la sfârșitul anului să fie emise alte două ordine de încetare a mandatelor primarilor din Vlădeni și Mihălășeni. În cazul primarului comunei Nicșeni, Ioan Gaidur, prefectul a emis ordinul pe 12 decembrie, prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen a mandatului.

like facebookPrin decizia Curții de Apel Suceava, Gaidur Ioan a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

De asemenea, în cazul primarului de la Vlădeni, a fost primită adresa Agenției Naționale de Integritate prin care prefectul județului Botoșani a fost sesizat cu privire la rămânerea definitivă a Raportului de evaluare privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat Murariu Voicu.

În data de 14 decembrie 2016 am solicitat secretarului comunei Vlădeni să ne comunice în termen de trei zile, până cel mai târziu la data de 16 decembrie 2016, referatul privind constatarea încetării de drept a mandatului primarului comunei Vlădeni pentru incompatibilitate, în conformitate cu prevederile legii, a ordinului privind încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului comunei Vlădeni, domnul Voicu Murariu”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Aceeași solicitare a fost făcută de prefect și în cazul primarului de Mihălășeni, Buraga Geanin Loredan, care s-a aflat în stare de incompatibilitate.

La data de 14 decembrie s-a solicitat secretarei comunei Mihălășeni să comunice referatul și actele din care rezultă motivul legal de încetare conform prevederilor legale. Adresa a fost emisă joi, prin care ne solicită să emitem ordinul de încetare a mandatului de primar. Fapta dumnealui a constat în deținerea funcției de administrator la societatea Agrara Corporation, concomitent cu calitatea de primar al comunei Mihălășeni în mandatele 2008-2012 și 2012-2016. Vreau să fac precizarea că în ambele adrese pe care le-am primit de la ANI se face precizarea că în condițiile în care nu voi emite de urgență ordinele de încetare a calității de ales local, mi se va întocmi plângere penală pentru abuz în serviciu”, a adăugat prefectul județului.

Nechifor urmează să emită ordinele de încetare a mandatelor în cazul primarului de Vlădeni și Mihălășeni până la sfârșitul anului.

Atribuțiile vor fi preluate în cazul celor trei primării de viceprimari, urmând ca după Anul Nou să fie organizate alegeri locale.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *