Patru botoşăneni arestaţi, după descinderile procurorilor DIICOT Iaşi. Vezi cine sunt!

descinderi-contrabandisti-tigari-3Patru botoşăneni au fost arestaţi, miercuri, de judecătorii Tribunalului Iaşi, în urma descinderilor organizate de procurorii DIICOT Iaşi. Astfel, Daniel Şovan, din localitatea Cătămărăşti Deal, Constantin Aniculăesei şi Vasile Ungureanu, ambii din comuna Ibăneşti precum şi Teodor Darie, din comuna Şendriceni, au fost arestaţi la domiciliu pentru 30 de zile. Un alt suspect, Vasile Cîrstean, din Suceava, a fost băgat după gratii. Cei cinci făceau parte din liderii reţelei.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării acţionau într-un mod organizat, fiind responsabilizaţi, pe anumite segmente de activitate infracţională, în funcţie de aptitudini şi abilităţi individuale, respectiv: supravegherea patrulelor poliţiei de frontieră, asigurarea pazei în zona de acţiune, supravegherea traseului de deplasare, trecerea ţigărilor peste frontieră, transportul şi distribuirea/valorificarea acestora.

Membrii grupului introduceau ilegal în România, tigarete de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, fie pe la frontiera verde, fie prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut.
like facebookContrabandiştii erau sprijiniţi şi de patru vameşi care facilitau introducerea ilegală a bunurilor de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, şi îi înştiinţau pe membrii grupului cu privire la eventualele controale efectuate în punctul de trecere a frontierei.

Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, a celor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie –Serviciul Judeţean Iaşi, B.C.C.O. Iaşi, cu suportul tehnic de specialitate al lucrătorilor din cadrul D.I.P.I. şi al poliţiştilor din cadrul I.G.P.R. – Serviciilor de Operaţiuni Speciale Iaşi, Vaslui şi Suceava, au efectuat, marţi, 26 percheziţii domiciliare la mai multe adrese de pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, fiind identificate 29 persoane suspecte că fac parte din gruparea infracţională şi duse la audieri.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor: 7.886 pachete ţigări diferite mărci cu timbru de acciză R.Moldova, în valoare totală de 67.874 lei, 37 litri alcool, în valoare de 1.449 lei, importante sume de bani (88.628 lei, 14.170 euro, 470 dolari, 700 lire sterline), o barcă pneumatică, 60 telefoane mobile, 53 cartele SIM, 10 autovehicule, în valoare totală de 221.517 lei, diferite înscrisuri utile cauzei.
În cauză, sunt efectuate cercetari față de 29 persoane sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda in forma continuata, trafic de influenta, luare si dare de mita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com