Dublă lansare de carte, joi, la Biblioteca Judeţeană Botoşani

biblioteca judeteana (2)Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoşani vă invită joi, 15 decembrie 2016, ora 16.00, în Sala de Lectură, la dubla lansare a volumelor „De la Petru citire“ și „Cu palmele lipite de cer“, semnate de autorul botoşănean Vasile Iftime. Volumele vor fi prezentate de scriitorul Gellu Dorian, Preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Botoşani.

Născut pe 17 decembrie 1971, la Sarata Basarab, comuna Hăneşti, Vasile Iftime a fost fascinat încă de mic de lectură şi scris. De debutat a făcut-o, însă, târziu, la vârsta de 34 de ani. În 2005, la editura Geea, lansează volumul “Umbre”, pentru ca anul următor să vadă lumina tiparului “Jumătate liliac”, editura Axa. În 2008, după lansarea volumului “Claustrofobii sentimentale” primeşte statutul de membru al Uniunii Scriitorilor din România.

like facebookCu o referire la volumul și „Cu palmele lipite de cer“ Paul Arezu, poet, critic şi eseist român, membru al Uniunii Scriitorilor din România, spune: ” Vasile Iftime scrie o poezie a tandreţei (conjugale) în care iubita are un statut incert (ca în poezia lui Arghezi), de promisiune amânată repetat, de fiinţă adorată, de întâlnire predestinată, de logodnică mistică, de soţie binecuvântată, de ideal dorit. Tonul este şi el modulat, cu inflexiuni diverse amintind de Cântarea Cântărilor, de Scrisorile portugheze ale Marianei Alcoforado sau chiar de graţia epitalamurilor. De altfel, suavitatea este caracteristica acestei poezii, care atenuează cruzimile, caligrafiind idealist şi melancolic. Prin reluarea aceloraşi imagini, prin neistovita căutare (a iubitei, a certitudinii), prin disecarea stărilor lăuntrice, poetul exprimă continua trezie a iubirii. Este semnificativă dificultatea de a defini/de a comunica dragostea, dar şi teama de a nu pierde puritatea, pentru că dragostea miroase a Dumnezeu”.

Evenimentul găzduit joi de Bilbioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani este cu atât mai special cu cât acesta are loc  în preajma zilei de naştere a autorului.
Sursa> comunicat presa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *