O nouă anchetă la Maternitatea Botoșani, după ce o mamă a adus pe lume un copil mort

maternitateConducerea Spitalului Județean a solicitat o anchetă la Maternitatea Botoșani, după ce o tânără, de 18 ani, ce aştepta să devină mamă a adus pe lume un copil mort. Medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat că Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean și-a declinat competența, cazul fiind preluat de către Serviciul de Medicină Legală.

like facebookNu am primit niciun rezultat și nu știm motivul pentru care s-a declinat competența.Urmează să fie demarată o anchetă în cadrul spitalului pentru investigarea acestui deces”, a spus Bercea.

Familia din comuna Ungureni acuză faptul că în momentul în care a ajuns la maternitate cu dureri, nu a fost consultată de medic,  ci a fost lăsată pe mâna asistentelor, care după câteva verificări i-au spus la un moment dat că inima bebeluşului nu mai bate.

De cealaltă parte, reprezentanţii unităţii medicale au cu totul altă variantă. Ei spun că fata nu a fost monitorizată pe timpul sarcinii şi când a ajuns la spital fătul era deja mort.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *