Un liceu din Botoșani a câștigat o finanțare de 15.000 euro

liceul pedagogic botosaniLiceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” Botoșani a caștigat, prin proiectul ”3CO-DIMENSION” un nou grant de 15000 de euro, în cadrul competiției naționale ”Idei din Țara lui Andrei”, organizată și finanțată de OMV Petrom.

like facebookScopul proiectului este de a motiva comunitatea locală în a găsi soluții viabile, folosind tehnologii de ultimă generație, pentru reciclarea deșeurilor din plastic – inestetice și periculoase pentru mediu.

Prin acest proiect ne propunem șă achiziționăm recipiente de colectare selectivă a deșeurilor pentru toate clasele și următoarele dispozitive: tocător de mase plastice, extrudor, calculator, imprimantă 3D, cu care vom recicla deșeurile, transformându-le creativ în mijloace didactice. Vor fi dezvoltate, astfel,  competențele necesare elevilor și cadrelor didactice de a utiliza tehnologia modernă pentru reciclarea plasticului și de a adapta rezultatele acestei reciclări la nevoile liceului. În comunitatea locală se va desfășura o amplă campanie de conștientizare privind necesitatea selectării și reciclării deșeurilor de plastic, se vor organiza expoziții-concurs cu obiecte create de elevi, vor fi invitați  la activități demonstrative  elevi și profesori din toate școlile”, se precizează într-un comunicat de presă al Liceului Pedagogic.

”3CO-DIMENSION” este al doilea proiect câștigător la ”Idei din Țara lui Andrei”, primul fiind ”Vreau șansa mea”, tot cu un grant de 15000 de euro, concretizat în construirea unui teren multisport.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *