Marţea neagră: Alegeri cu final aşteptat şi … la drum, colţun!

Dumitru Toni MonacuParcă niciodată alegerile parlamentare din România nu au fost mai previzibile ca acum. Previzibile pentru cei cu mintea la ei şi nu în traistă! Cu un ajutor nesperat din partea liberalilor, PSD-ul şi-a umflat guşa aproape de crăpare, cum nici cei mai optimişti iliescieni nu ar fi sperat. Cauzele acestui uriaş dezechilibru politic  sunt aproape identice atât la nivel naţional cât şi pe plan local. Dacă la Bucureşti, Dragnea – un excelent organizator de ceremonii electoralo-funerare – a condus impecabil o campanie care a avut ca scop promovarea de femei, tineri şi oameni noi,  nepreţuita  (la  propriu, desigur!)  Alinutza – ajunsă lider naţional printr-o eroare impardonabilă a preşedintelui – a dat la pace cu şalăii rapace ai partidului, împărţind acum, nu caşcavalul cum spera ci mânia justificată a membrilor simpli de partid care de o bună bucată de timp, trag în zadar sirenele de alarmă pentru urechiuşele înfundate cu pupături  alunecoase provenite din rândul membrilor … cercului domniei sale. Pe lângă discursul stereotip şi searbăd  precum ”Mersul trenurilor”, Alinutza a dat cu ciomagul în listele provenite din teritoriu desfăcând astfel, filialele în bucăţi şi bucăţele. Cât despre staff-ul ei ce să mai spunem din moment ce, nici până în ziua de azi, nu se cunoaşte  ce  calamităţi a avut pe aproape, subiectul devenind probabil în viitor rubrică la Teleenciclopedia, ”Mari mistere  ale neghiobiei”!

Dar, să revenim la oile noastre şi să (re)vedem ce a fost prin judeţ. Liderul PSD, Doina Federovici, cu un calm desăvârşit şi multă cunoaştere politică  şi-a condus armata roşie spre o victorie de netăgăduit. A promovat femei, tineri, a renunţat – inspirat! – la unii ”senatori” de drept şi şi-a consolidat nu numai poziţia de cel mai bun parlamentar  botoşănean dar şi acela de cel mai eficient om politic din judeţ şi poate chiar din Moldova.

Dreapta, cu un lider cvasiinexistent, cu niște primari reformați, cu o listă alcătuită prost şi pecetluită şi mai prost la Bucureşti, s-a prezentat la aceste alegeri precum mieluţul dus în inima codrului care spera să fie salvat de scufiţa Alina. Din păcate pentru ei, scufiţa era exact ca în poveste, adică Roşie! Asta a fost. Ce ar trebui să urmeze ?

În primul rând, PSD-ul să nu-şi dezamăgească electoratul şi în plus, să obţină măcar un post de secretar de stat pentru că la aşa rezultate, organizaţia merită cu prisosinţă asta.  În al doilea rând, PNL-ul trebuie să se pricopsească cât mai urgent cu demisiile în bloc ale ”ţurcaniştilor”, ”fluturiştilor” şi … fripturiştilor, să organizeze alegeri interne şi … – vorba din popor  –  ”La drum, colţun!”

P.S.1. Cârcotaşilor care  care mă vor cataloga , în urma acestei scrieri, drept simpatizant  PSD , îi anunţ oficial că a doua zi după demisia colectivă a conducerii filialei judeţene a PNL, mă reactivez  în partidul Brătienilor.  Dacă acest firesc  lucru nu se va produce,  voi rămâne şi în continuare tot neafiliat politic.

P.S.2. Rămân la convingerea că unul dintre puținii lideri care ar putea redresa corabia galbenă e Gheorghe Flutur.

 

One thought on “Marţea neagră: Alegeri cu final aşteptat şi … la drum, colţun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *