Aplicație telefonică pentru situații de urgență. Apelul făcut de prefect către botoșăneni

dan-nechifor-cristian-amarandeiPrefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a lansat un apel către toţi botoşănenii ce dispun de telefoane inteligente să-şi descarce şi să folosească aplicaţia „DSU”, pentru a primi notificări de fiecare dată când apare o alertă în zona lor de interes.

Este o aplicaţie a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansată în luna aprilie a acestui an. Aceasta este gratuită, se instalează în câteva secunde şi este compatibilă cu orice fel de dispozitiv smartphone şi iphone.

like facebookAplicația este utilă pentru că transmite alerte meteo, alerte rutiere, de inundaţii, drumuri blocate, sau alerte de altă natură ce pot declanşa situaţii de urgenţă și pentru că permite transmiterea de către utilizator a informaţiilor despre o situaţie de urgenţă la care este martor. Cu poze, cu date. Raportarea nu reprezintă un apel la 112, ci va fi folosită de personalul “DSU” pentru a veni în sprijinul echipelor de intervenţie”, a spus Nechifor.

Aplicația mai oferă un set de informaţii privind modul în care trebuie să reacţionăm în situaţiile de urgenţă. Vorbim despre comportamentul în caz de cutremur, inundații, incendii, acordarea primului ajutor și măsuri salvatoare rapide care pot fi luate dacă suntem puși în fața unei situații de urgență. Ca noutate, lecțiile vin şi cu teste, unde pot fi verificate cunoștințele acumulate prin parcurgerea articolelor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *