Un cunoscut profesor botoșănean dezvăluie cum se frauda examenul de bacalaureat cu știrea șefului de Poliție

artur-balauca-ada-macovei-sopticaUn celebru profesor botoșănean a dezvăluit fraudele de la examenul de bacalaureat și cum se cumpărau notele. Artur Bălăucă a fost invitat la o conferință de presă a PNL și a vorbit despre cum a asistat la cumpărarea de către părinți a examenului de bacalaureat, în urmă cu câțiva ani, atunci când nu existau camere video în sălile de clasă. Profesorul Bălăucă a declarat că inclusiv șeful Poliției de atunci știa că se strânge șpagă pentru promovarea examenelor, însă nu a dorit să dezvăluie nici identitatea liceului, dar nici a polițistului.

like facebookM-am dus la cineva în birou și era în timpul desfășurării bacalaureatului, iar într-un liceu cu vreo 200 de elevi în curte se strângea șpaga. Este caz concret, iar un părinte era alarmat de ce se întâmplă, că fetița lor era foarte bună. A doua zi am avut o întâlnire cu șeful poliției la un banchet și l-am întrebat dacă știe ce se întâmplă. Mi-a spus că știe. Cum, 200 de indivizi care strâng niște bani, nu puteți face un flagrant? Mi-a spus că nu fac flagrant pentru că profesorii au salarii mici. Am rămas perplex. Nu m-am gândit că un șef de Poliție poate să dea un asemenea răspuns. Eu m-am retras din start și nu m-am înscris la supravegheat sau la evaluare”, a declarat Bălăucă, care a spus că a anunțat atunci Inspectoratul Școlar de această practică, una din cele mai grave probleme a sistemului.

Profesorul spune că elevii strângeau bani pentru profesori ca să fie lăsați să copieze. El susține că prin montarea camerelor de supraveghere în sălile de clasă a dispărut acest obicei.

 

 

4 thoughts on “Un cunoscut profesor botoșănean dezvăluie cum se frauda examenul de bacalaureat cu știrea șefului de Poliție

  1. Profesore, daca nu ai facut nici o plangere scrisa la parchet sau DNA, atunci cand ai cunoscut situatia – scrisa nu vorbe, ca vorbele nu se cos la dosar – esti complice si vei fi acuzat de tainuire. Politica-i o curva, profesore, iar proverbul, pasarea pe limba ei piere, se asociaza foarte bine cu situatia din politica actuala. Dupa ce vei iesi cam scarmanat din rahatul in care te-ai bagat, vei tine minte vorbele astea din popor.

  2. In anumite conditii, ar putea fi vorba de omisiunea sesizarii, nicidecum de tainuire. Habar nu ai cate urechi ai, King Arthur.

  3. Cred ca dumneavostra nu ati simtit taierile de salarii facute de PDL isti (actualii PNL-isti).Altfel nu se explica faptul ca sunteti in mijlocul lor .Domna Ada Macovei era cea care lua spaga de la bac,de ce nu o intrebati pe ea!?Si asa nu prea ati fost iubit de colegi,de acum nici atata,Daca taceati filozof ramaneati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *