Întârzieri la plata salariilor profesorilor în unele școli din județ

profesor-catalogProfesorii din unele comune ale județului Botoșani își vor primi drepturile salariale cu întârziere, pe luna decembrie. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că vor fi afectate școlile în care plățile se făceau între 5 și 7 decembrie, întrucât nu au fost emise hotărârile de CL privind rectificările de buget. La nivelul municipiului Botoșani nu vor fi probleme, deoarece hotărârea cu salariile profesorilor a fost aprobată marți.

like facebookSunt situații în care practic în afară de drepturile salariale care nu puteau fi acoperite din bugetul alocat școlilor în mai multe unități teritoariale, avem și situații de rămânere în urmă la decontarea navetei, lucru cauzat de aceeași problemă: lipsa bugetului sau buget insuficient alocat. În perioada aceasta, dacă s-a întârziat cu rectificarea, o parte a drepturilor salariale în unele școli , programate pe 5-7 la plată, se decalează spre sfârșitul săptămânii sau începutul săptămânii vitoare, strâns legat că nu se fac plăți până nu va fi hotărârea de CL pe fiecare unitate administrativ-teritoriale. Abia atunci se pot face plățile”, a spus Axinte.

Liderul LSI susține că sumele aferente dobâzilor judecătorești nu au fost alocate la rectificare.

 

 

One thought on “Întârzieri la plata salariilor profesorilor în unele școli din județ

  1. Mai Azxnte, tu esti cadru didactic? Daca esti, ai grija cum te exprimi.Citeste ce ai spus in presa( ex. hotarire de CL). In al doilea rind, salariile care se platesc intre 5-7 decembrie sunt aferente lunii noiuembrie, iar cele pentru luna decembrie se vor plati in prima decada a lunii ianuarie 2017. In al treilea rind, sa stii si tu ca nu exista dobinzi judecatoresti!!! Probabil ai vrut sa spui altceva. Ce Dumnezeu, chiar nici atit nu stii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *