Topul meseriilor din județul Botoșani. În ce domeniu sunt cei mai mulți angajați

muncitor in fabrica de confectiiUn studiu național privind structura forței de muncă la nivelul fiecărui județ în parte arată că primele cinci ocupații din județul Botoșani sunt în confecții, comerț, învățământ și sănătate.

Astfel, studiul realizat de Piarom arată pe primul loc se află operatorul confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături (pentru care există 2.508 contracte de muncă), urmat de vânzător (cu 1.955 contracte de muncă) și de muncitor necalificat în industria confecțiilor (cu 1.900 contracte de muncă).

Surprinzător, pe poziția a patra se află profesorul în învățământul gimnazial (1.631 contracte de muncă) și de asistentul medical generalist (1.524 contracte de muncă).

like facebookCele mai bune cinci industrii angajatoare din județul Botoșani sunt industria confecțiilor (unde lucrează 4.842 persoane), construcții (2.212), comerțul cu amănuntul (1.711), agricultura (860) și industria panificației (754).

Botoșani este județul cu cei mai mulți operatori confecționeri industriali îmbrăcăminte din țesături din România, totalizând 11,07% din totalul de 22.633 contracte de muncă la nivel național.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *