Martor cheie în dosarul lui Florin Ţurcanu, suspectat de procurorii DNA de mărturie mincinoasă

turcanu-la-procesProcesul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean a avut, marţi, un nou termen când a fost audiat unul dintre martorii cheie al dosarului, Ştefan Codău, şofer la Consiliul Judeţean. Tânărul, angajat iniţial ca şofer al secretarului judeţului, a fost transferat ulterior la cabinetul preşedintelui CJ.

A ajuns unul dintre oamenii de încredere a fostului şef al judeţului şi a fost pus chiar „diriginte de şantier” la construcţia casei socrului lui Florin Ţurcanu, ajungând chiar să fie primul locatar al casei, după finalizarea lucrărilor.

La urmărirea penală a recunoscut înţelegerea dintre fostul liberal şi omul de afaceri Marcel Bârsan cu privire la ridicarea imobolului, însă în faţa instanţei a venit cu o altă variantă. Dacă la urmărirea penală a dat detalii cu privire la sumele de bani plătite de Marcel Bârsan, în instanţă a spus că nu îşi mai aduce aminte. Apoi cu greu a spus de unele plăţi făcute de omul de afaceri, însă nu a mai recunoscut că acesta i se destăinuise cu privire la înţelegerea avută cu Florin Ţurcanu.

A recunoscut că Marcel Bârsan i-a dat bani lui pentru mobilier, electrocasnice, poarta de intrare în curte precum şi 20.000 de lei bani pe care Aristomel Anuşcă i-a pus într-un cont bancar. De asemenea după finalizarea locuinţei, şoferul a locuit acolo, după ce a avut o înţelegere cu familia şefului judeţului pentru ca locuinţa să fie încălzită în anotimpul rece.

Procurorul DNA de şedinţă a fost vizibil iritat de contradicţiile martorului şi a rugat instanţa să îi aducă aminte că ascunderea adevărului este pedepsită de lege.

like facebookInstanţa i-a sugerat reprezentantului Ministerului Public să facă un demers separat dacă este de părere că s-a încălcat legea. Procurorii au menţionat, după proces, că vor analiza poziţia martorului şi dacă se va impune se vor autosesiza cu privire la mărturie mincinoasă.

De celalată parte, avocaţii lui Ţurcanu au acuzat că martorul a fost supus unor presiuni în timpul audierii la DNA fiindu-i sugerat că dacă nu colaborează va fi inculpat şi el pentru complicitate la trafic de influenţă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *