Primarul Cătălin Flutur va demara procedura de încetare a mandatelor celor doi viceprimari. Vezi motivul!

Catalin FluturPrimarul municipiului Botoșani va demara procedura pentru încetarea mandatelor viceprimarilor Ionuț Cosmin Andrei și Marian Murariu, întrucât aceștia au încălcat Legea 161 din 2003. Cătălin Flutur susține că cei doi viceprimari ai municipiului Botoșani au făcut parte o scurtă perioadă de timp din AGA, până ce au fost desemnați doi consilieri locali, deși nu aveau acest drept.

like facebookAvem adresa Prefecturii și discuțiile sunt legate de modul cum s-au stabilit reprezentanții AGA.  Era o discuție clară, dacă viceprimarii pot să facă parte din AGA. Am întrebat Prefectura, iar răspunsul spune în felul următor: <Este textul de lege care reglementează incompatibilitatea între funcția de primar, viceprimar și funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local, iar nerespectarea acestor prevederi atrage încetarea de drept a mandatului, conform procedurii din Legea 161 din 2003. Considerăm că se impune să întreprindeți demersurile necesare, în vederea aplicării prevederilor legale>. Obligația noastră este să întreprindem demersurile pentru aplicarea prevederilor legale, care spun că un viceprimar își pierde calitatea de viceprimar dacă face parte din AGA. Au fost clar ilegal până la numirea celor doi reprezentanți din CL”, a menționat Flutur.

De altfel, în ședința extraordinară de Consiliu Local de marți, primarul a amenințat viceprimarii cu plângeri penale.

Suntem forțați de Prefectură să facem plângeri penale împotriva viceprimarilor care fac parte ilegal din AGA”, a apus Flutur.

Viceprimarul Cosmin Andrei i-a răspuns primarului că este obișnuit cu plângerile penale.

Sunt obișnuit cu aceste plângeri penale. Din păcate merg foarte des la Poliție, pentru că domnul Țurcanu mi-a făcut plângere penală atât mie cât și familie. Domnule primar, vă atrag atenția de inducerea în eroare a organelor de anchetă”, a spus Andrei.

 

 

One thought on “Primarul Cătălin Flutur va demara procedura de încetare a mandatelor celor doi viceprimari. Vezi motivul!

  1. Iar o gogorita a primarului, raspunsul prefecturii era la o initiativa proasta a „juristului” PNL, dl. Orosanu, nu mai vorbiti prostii !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *