Marțea neagră: România nu mai are nimic. Nici speranță

Dumitru Toni Monacu Ne-a fost dat să avem parte în acest decembrie sărac în zăpezi de cele mai … ”îmbelșugate” și gogonate minciuni scremute în haznalele politice ocolite de aproape jumătate dintre semenii noștri. Salariile, pensiile, indemnizațiile, iarba, râul, ramul și haramul – toate, absolut toate ! – vor crește precum Făt-Frumos din poveste. Mărunți măscărici politici cu aere de vedete de Hollywood ies pe scenă și ne recită fără să respire, un text învățat pe de rost care –speră ei!- va motiva alegătorul buimăcit de cap să pună ștampila pe al său viitor grup infracțional menționat în buletinul de vot!

Cum să promiți tu, candidat, care habar nu ai de economie, finanțe, afaceri s.a.m.d. că vei crește salariile când o asemenea măsură ar trebui să aibă în spate politici de creștere a productivității muncii, a investițiilor, a unor măsuri de stimulare a producției etc.? Că dacă tot o să dați bani de la buget pentru salarii, pensii, indemnizații – fără performanță economică! – în scurt timp țara va intra în faliment, iar tot românul apt de muncă va lua calea pribegiei. Și veți rămâne, dumneavoastră domnilor politicieni să guvernați peste o țară prădată, vândută, populată de moșnegi și babe care în niciun caz nu vor trăi de pe urma pensiilor date de voi ci de pe urma banilor   de la feciori sau nepoți.

like facebookCulmea culmilor este faptul că, eclipsați de minciunile demagogico-artistice ale PSD-ului, liberalii s-au pornit și ei pe promis măriri, indexări și alte forme de stimulare a … votului celor mulți. Cum s-ar spune, unii ne promit pește iar ceilalți spun că ne învață să pescuim. Dar niciunul nu ne spune că în apele tulburi în care plutește România nu este dram de pește! Bineînțeles că principalii beneficiari ai acestor texte sunt social-democrații, că deh! – e mai comod să primești pește decât să pescuiești. De aceea, în sondaje, PSD-ul a trecut de 40 de procente în timp ce liberalii au coborât sub 30. Cine crede că minciunile se vor risipi după 11 decembrie se înșeală amarnic pentru că, de-abia de-atunci, va începe forfota adevărată pe scena politică. Cum niciun partid nu va întruni 50 la sută plus unu dintre voturi (repet, partid, nu alianță!) președintele va avea dreptul constituțional să numească premier pe cine vor dori mușchii lui de tenisman pe bicicletă. E posibil ca prima dată să fie întors de către Parlament dar a doua oară, toți aleșii vor vota cu ambele mâini premierul propus de președinte că doar n-o să-și piardă ei, de dragul doctrinei și a principiilor, fotoliile pentru care au risipit bani, timp și energii. Va rezulta așadar, un guvern care va fi susținut în Parlament numai și numai după negocieri și schimburi ca-n talcioc, un guvern care va menține în funcții oameni din ambele tabere, un guvern care va aplica doar politicile convenabile ambelor grupări. Pe ecranele televiziunilor tembele se vor sfădi și se vor scuipa unii pe alții mai ceva ca la ușa cortului iar în culise își vor da mâinile frățește ori de câte ori vor mai găsi ceva bun de furat în România. Astfel, ambele partide se vor da prezente la guvernare atunci când găina economiei va …”făta” o mărgică și tot la fel, ambele se vor considera în opoziție atunci când căruța își va rupe oiștea în gard!

Vor urma deci, patru ani  de minciuni, certuri şi hoţii. Multe hoţii! Din păcate, soluţii de redresare nu se întrevăd. Singura care s-ar fi pretat la aşa vremuri (dictatura militară!) nu mai e posibilă pentru că, România, după intrarea în NATO nu mai are nici măcar armata sa. Darmite Guvernul său! Din nefericire, România nu mai are nimic. Nici speranță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *