Interviu electoral: Interviu cu Răzvan Rotaru, cel mai tânăr candidat al PSD Botoșani pentru Camera Deputaților

razvan-rotaruRăzvan Rotaru, candidat PSD:„Vreau să ajung în Parlament pentru că știu cum pot să rezolv problemele tinerilor”

 Reporter: Ce doriți să schimbați din punct de vedere legislativ dacă ajungeți în Parlament?

Răzvan Rotaru: Am trei proiecte legislative care vreau să le pun în practică dacă voi primi votul de încredere al botoșănenilor și în cazul în care vom avea un guvern PSD la București.

În primul rând vreau să fie respectat fiecare dintre tinerii noștri. Astfel, voi promova programul primul salariu, adică un venit minim de 2.500 lei/lună brut pentru fiecare absolvent de facultate în primii 3 ani. Iar fiecare firmă care angajează tineri absolvenți timp de 5 ani să aibă 50% din cheltuieli plătite de Guvern. Al doilea proiect, pentru tinerii până în 26 de ani propun garantarea cu 80% și dobândă subvenționată integral de stat pentru accesarea de credite de 40.000 lei pentru chirie sau plata avansului pentru cumpărarea unei locuințe. Al treilea proiect va fi un program de ajutor din partea statului prin care Guvernul va acorda o sumă de până la 200.000 de lei pe proiect şi va exista o finanţare pentru 10.000 de start-up-uri, mici afaceri dezvoltate de antreprenori de pe plan local.

Reporter: Care sunt principalele nevoi ale tineretului identificate de dumneavoastră și cum puteți să le acoperiți prin activitatea de parlamentar?

Răzvan Rotaru: Toți tinerii pe care îi cunosc îmi spun mereu aceeași frază: „nu aș pleca din țară dacă aș avea trei lucruri simple: o locuință, un loc de muncă și un salariu decent. Noi cei de la PSD vrem să oferim o șansă tinerilor să își formeze o familie aici în Botoșani. Principala țintă a Programului economic al PSD este ca în 2020 să avem peste 1 milion de români cu salariul peste 1.000 euro. Decalajul mare dintre salariile din România față de cele din Uniunea Europeană reprezintă principala cauză privind plecarea tinerilor la muncă în străinătate, fapt care afectează coeziunea familiilor din România, dar și contribuțiile pentru bugetul de pensii. Avem în programul PSD deduceri ale cheltuielilor pentru familiile cu copii: 1.600 lei/an pentru fiecare copil la cei care au venituri pe familie până în 5.000 lei/lună și 1.200 lei/an pentru fiecare copil pentru la cei care au venituri peste 5.000 lei/lună.

Reporter: Dacă veți ajunge deputat cum veți putea spori încrederea cetățenilor în Parlament?

Răzvan Rotaru: Acest lucru se poate câștiga numai prin seriozitatea de care dau dovadă parlamentarii și anume: să fie prezenți la lucrările din plen în fiecare săptămână, să participe la dezbaterile din comisiile de specialitate și să vină cu amendamente pentru problemele solicitate de cetățeni, să pună mai presus interesul oamenilor care i-a trimis în Parlament decât interesul partidului sau al propriei persoane, să se consulte periodic cu alegătorii și să prezinte ce a făcut în Parlament, să adune problemele primarilor și cetățenilor din județele în care au candidat și să le prezinte Guvernului și autorităților de la București.

Comunicat de presă la comanda PSD Botoșani.

2 thoughts on “Interviu electoral: Interviu cu Răzvan Rotaru, cel mai tânăr candidat al PSD Botoșani pentru Camera Deputaților

  1. Razvane, nu vorbi pe ,,repedeinainte” ca o dai in bara. Sa le luam pe rind:
    a) tinerii aiba din primul an de incadrare minim 2500 lei/luna. Tu crezi ce spui? Cum crezi tu ca un patron va acorda 2500 lei/luna unui debutant – adica proaspat absolvent de facultate , de liceu sau de scoala profesionala care habar n-are despre meseria pe care tocmai a absolvit-o. Pentru ca, sa fie clar, nici unui absolvent din Romania nu i se poate incredinta o lucrare direct si personal in primele luni de munca. Eu sustin ca orice absolvent trebuie sa parcurga minimum 6 luni de ,,ucenicie la locul de munca”
    b) daca tinerii cer sume de la stat pentru plata chiriei, atunci de ce n-ar cere si femeile singure cu copii, barbatii singuri cu copii s.a..Astfel, un sfert din bugetul tarii s-ar duce pe asemenea plati prostesti c) nu ti se pare ca multi tineri, dupa ce vor primi suma asta mare, de 200.000 de lei, o vor cheltui prin baruri si dupa aceea vor lua drumul Spaniei sau tarilor nordice ca sa li se piarda urma??? Razvane, esti prea nepregatit pentru a fi in Parlamentul tarii, asta-i sigur, dupa cite lprostii spui prin presa.

  2. Orice propunere este binevenita si poate fi negociata.
    Trebuie sa ai si curaj sa le spui. Comentatori se vor gasi întotdeauna însă
    Lideri care sa iasă in fata, sunt foarte putini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com