Ansamblul Hora din Vlăsinești reprezintă folclorul autentic românesc de Ziua Națională a României la Cernăuți

afis-hora-vlasinesti-la-cernautiAstăzi, 1 decembrie cu ocazia Zilei Naționale a României, Ansamblul Folcloric Hora din Vlăsinești reprezintă tradițiile românești la Cernăuți, în Bucovina, la ceremonia prin care se sărbătoresc 98 de ani de la Marea Unire.

1 decembrie 1918 reprezintă actul de voință al națiunii române. Sunt mândru că de Ziua Națională a României tradițiile culturale din Botoșani le putem transmite și mai departe. Acest lucru dovedește cât de important este pentru noi să promovăm cultura autentică românească și să o arătăm tuturor”, a declarat Lucian Trufin primarul comunei Vlăsinești.

Lucian Trufin a fost cel care a susținut și promovat Ansamblul Folcloric „HORA”. Astfel, tradițiile botoșănene au putut fi cunoscute la concursuri, festivaluri naționale și internaționale.

Ideea de patriotism în sensul iubirii de țară, de atașament nu doar față de valorile naționale statale, dar și de trăsăturile autentice ale poporului român trebuie să fie mereu în gândurile și în simțirile noastre. Dacă vrem să atragem tinerii spre valorile autentice românești trebuie să începem să introducem în dezbaterea publică și elemente de morală și apelul la decența și curățenia sufletească din folclorul nostru. Pentru a inspira tinerii, noi, oamenii politici suntem primi care trebuie să dăm un exemplu. Trebuie să ieșim puțin din problemele curente și să promovăm și anumite valori spirituale, care să-i inspire pe tineri. Avem nevoie în spațiul public de modele de decență și de modestie și de o conduită morală care să impună respect. România trebuie să devină o țară cu oameni decenți, care să trăiască în condiții decente, indiferent dacă locuiesc la sat sau la oraș, în Botoșani sau în altă parte a țării”, a subliniat primarul comunei Vlăsinești.

Ansamblul Folcloric „HORA”, a participat de-a lungul timpului la diverse concursuri, festivaluri naționale și internaționale, prin reprezentarea României la:

CONCURSUL INTERNAŢIONAL FOLCLORIC – ediţia a XI-a”, NEDELINO – Bulgaria, 6 – 10 sept. 2012;

Festivalul Culturilor de pe Dunăre, INGOLSTADT – landul Bavaria, Germania, 04 – 06 iulie 2014;

Festivalul ”ZIUA ROMÂNIEI PE BROADWAW – ediția a XVI-a –NEW YORK – Statele Unite ale Americii, 8 mai 2015.

Festivalul ”Festivalul Românilor– ediția a XV-a –Sacramento – Statele Unite ale Americii, 24 septembrie 2016.

sursa: comunicat de presă PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *