FOTO& VIDEO! Ziua Naţională a României marcată de oficialităţi și sute de botoșăneni în Centrul Vechi

 

ziua-nationala-a-romaniei-1Ziua Naţională a României a fost marcată, joi, de oficialităţile botoşănene în Centrul Vechi al municipiului Botoşani.

Alături de aceștia și-au făcut prezența membrii partidelor politice, directori de instituții publice, dar și simpli botoșăneni.  s-au adunat în faţa Palatului Administrativ şi au pornit, alături de militari, poliţişti şi jandarmi, spre Centrul Istoric.

Delegaţia condusă de prefectul Dan Nechifor și preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleți, a fost întâmpinată de plutoane de militari, jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră.

like facebookUn sobor de preoţi a oficiat o slujbă în faţa monumentului eroilor, iar apoi a urmat defilarea gărzii de onoare.

De 26 de ani sărbătorim la 1 Decembrie Ziua României, moment încărcat de solemnitate și de aducere aminte a lungului șir de lupte și sacrificii ce au dus la refacerea unității românilor în interiorul granițelor. Marea unire poate fi considerată cea mai înălțătoare pagină a istoriei românești, care a pus bazele României ca stat modern și prosper”, a spus președintele CJ, Costică Macaleți, în discursul său.

Oficialităţile au ţinut discursuri istorice şi manifestările s-au încheiat cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentul eroilor.

 

 

 

One thought on “FOTO& VIDEO! Ziua Naţională a României marcată de oficialităţi și sute de botoșăneni în Centrul Vechi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *