Achizițiile publice și contractele derulate de spitale, la vedere

dan-nechiforMinistrul Sănătății a emis un ordin care obligă spitalele să facă publice cheltuielile, contractele, dar și achizițiile publice.

Este vorba despre ordinul care instituie obligaţia spitalelor, serviciilor de ambulanţă şi a altor instituţii din subordinea Ministerului Sănătăţii de a transmite electronic ministerului folosind pagina web.  www.monitorizarecheltuieli.ms.ro informaţii privind achiziţiile publice şi contractele ce implică utilizarea patrimoniului public, a anunțat prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor.

like facebookEl spune că măsura își propune creşterea transparenței actului managerial din unităţile spitaliceşti.

Date fiind problemele care au tot apărut în ultimii ani în sistemul de sănătate publică, respectiv  scandaluri, acuzaţii, etc, este mai mult decât binevenită această platformă care va putea preveni încălcarea legii. Deja funcţionează, au fost încărcate informaţii din 2012 până în prezent – pe fiecare unitate spitalicească din ţară”, a spus Nechifor.

 

În urma ordinului publicat de 22 noiembrie, vor fi făcute publice pe această platformă contractele şi achiziţiile publice.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *