Percheziții la Botoșani într-un dosar de suspiciuni de corupție și falsuri. Sunt implicați și doi polițiști de frontieră

mascati-perchezitii-noapte-300x336-268x300Percheziții au avut loc, marți, în mai multe județe ale țării, printre care și Botoșani, într-un dosar de suspiciuni de corupție și falsuri.

Polițiști de la Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT și cu sprijinul Brigăzii de Jandarmi București, au prins în flagrant în municipiul Iași, membrii unei grupări infracționale specializată în închideri fictive de tranzite vamale, operațiuni deschise în state membre U.E.

like-facebookPrinderea în flagrant a constat în surprinderea momentului prin care gruparea infracțională a achitat suma de circa 10.000 Euro, cu titlu de mită. Din gruparea infracțională fac parte și doi polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F.Iași.

Marți, în baza autorizațiilor emise de Tribunalul Suceava, au fost făcute șapte percheziții domiciliare, din care 4 de către I.P.J.Suceava-S.I.C.E. iar 3 de către lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași-Sectorul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, pe raza a șase județe (Suceava, Galați, Tulcea, Bihor, Iași și Botoșani).

„Pe parcursul activităților de cercetare și urmărire penală s-a colaborat cu Autoritatea Națională a Vămilor, Poliția de Frontieră, sprijinul tehnic fiind asigurat de D.O.S. iar suportul informativ de S.R.I. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale, prejudiciul estimat până la această dată fiind de circa 6 milioane euro”, susțin anchetatorii.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză şi au fost puse în executare 7 mandate de aducere.

Printre cei vizați sunt doi suceveni, respectiv Dorel Ichim, de 45 de ani, din comuna Verești, domiciliat în Salcea, dar și Dumitru Bercea, de 53 de ani, din comuna Valea Moldovei.

Totodată, au fost percheziționate și locuințele lui Timotei Apetroaie, de 44 de ani, din comuna Hlipiceni, județul Botoșani, Ilie Ivan Pitulan din municipiul Giurgiu, Cătălin Căulea (polițist de frontieră din Iași), Valentin Lupașcu, din localitatea Râșcani, Moldova, Mihai Amironesei (polițist de frontieră din Iași), dar și Victor Mihai Dana, din municipiul Alexandria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *