Marțea neagră: Traseiștii de pe centura politicii

Dumitru Toni MonacuȘi în acest an (ca în fiecare, dealtfel!) am fost martorii unor ”transferuri politice” de prim rang, oameni care din dorința de a se apropia cât mai mult de ceaunul cu jumări a guvernării au introdus doctrina în mamițica ei, schimbând ca pe o pereche de izmene ruptă-n fund, partidul de la care, la un moment dat, au ros osul și … dosul vreunui lider mai mare sau mai mic!  Aș fi înțeles urcarea  într-un alt tir de pe centura politicii dacă ar fi fost vorba de niște indivizi  care, din disperare că nu au ce pune pe masă, dau din coate pentru un coltuc de pâine și îi spun tată celui care umblă cu mamă-sa.

Dar nu!  Nu e vorba de amărâții soartei ci de niște ”ciolanagii” (în DEX, nu există termenul dar în realitate, da!) care s-au poziționat toată viața cu spatele la vânt atunci când și-au deșărtat bășica.  Aș fi înțeles dacă, nemulțumiți de mișcarea politică în care erau angrenați, s-ar fi așezat frumușel măcar o legislatură cu fundul pe bară, timp în care, normal, concepțiile despre lume și viață pot suferi unele transformări. Dar, din nou, nu! Ei trebuie să-și atingă visul de mărire și pentru aceasta sunt dispuși să-și lipească buzele de orice clanță sau fund cu proprietăți decizionale ca și cum ar mânca cu două linguri, ar dormi în trei paturi și ar … ”meșteri” cu patru scule!

like facebookUnii dintre ei vin și încearcă să ne aburească în față, contrar obiceiului lor în ceea ce privește zona de … aburire, explicându-ne că de fapt, tirul în care s-au urcat, le asigură, pe lângă virginitate și conservarea ideologiei de la care, ei, integrii, nu ar face rabat, Doamne ferește! De parcă ideologia sau alte valori morale ar avea ceva în comun cu ei, acești vânători de demnități și poziții sociale privilegiate care, scuturați de tupeu, ipocrizie, avariție și arivism rămân, ceva sinonim expresiei ”piele și os”. Nici buni profesioniști, nici oameni de caracter, nici buni manageri, nici vizionari, nici nimic! Oameni care, ar fi puși în mare încurcătură dacă ar fi întrebați : ce ai făcut tu, deosebit, în viața ta?  Toți în schimb, sunt beton la teorie. Facultăți de doi bani absolvite cu mii de euro, masterate, doctorate, plagiate! (după cum merg treburile în învățământ, probabil corolarul tuturor studiilor va fi un concept nou, superior doctoratului, numit … plagiatul!).

Și totuși, așa găunoși cum sunt, cam toți țintesc și își găsesc locul călduț, fotoliul moale pentru care, în campaniile electorale sunt efectiv capabili să pupe … spatele oricărui cetățean care îi acordă votul. În mod sigur dacă parlamentarii sfertului negru de veac din istoria României ar fi întocmit o lege electorală corectă și coerentă prin care orice … urcare în alt tir a prostituatelor politice să se soldeze cu pierderea … condicuței (sau mă rog, a mandatului!) și invitarea următorului de pe listă în cabina de comandă, alta ar fi fost situația.

Așa, asistăm zi de zi la o forfotă continuă în special în cabinele roșii și galbene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *