Acuze grave la adresa inspectorilor anti-fraudă. Un director s-a plâns Ministrului Finanțelor

raluca dicu agent-economic-carne-ministrul-finanteOamenii de afaceri din județul Botoșani s-au plâns ministrului de Finanțe, Anca Dragu, dar și vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Doru Dudaş, de nenumăratele controale pe care le fac inspectorii antifraudă, dar și de comportamentul acestora pe timpul controalelor și de abuzurile pe care le fac.

like facebookUn agent economic care lucrează în industria cărnii a spus că a avut de la înființarea societății, din 2003,  peste 90 de controale de la Antifraudă și Inspecție fiscală.

Întrebarea care mi-a fost pusă la ultimul control a fost de ce am făcut aceste firme. Că am făcut o firmă din 2003 ca în 2016 să țepuiesc statul. Această este întrebarea care mi-a fost pusă pe nota explicativă. Este o situație cu care ne confruntăm, ne luptăm, plus abuzurile la care suntem supuși în momentul controalelor, modul în care suntem tratați. Din start suntem tratați ca infractori. Noi muncim de dimineață până seară, nu avem nici weekend, nici sărbători, iar aceste lucruri nu se văd, Cunosc mulți agenți economici care sunt în această postură”, a spus agentul economic.

Acesta a mai acuzat că rezultatele controalelor inspectorilor fiscali nu bat niciodată cu cele de la Antifraudă.

”După ce am avut rambursările de TVA și controlul fiscal am avut un control de la Antifraudă terminat cu un proces verbal cu sume estimate, niște sume să zic destul de mari. Aș vrea să vă întreb: care mai este poziția noastră ca și agent economic atâta timp cât partea fiscală și partea de control fiscal ne acordă încredere și vine Antifrauda cu blocări de conturi? Ne aflăm în imposibilitatea să ne achităm furnizorii, să ne achităm angajații”, a mai spus agentul economic.

Vicepreședintele ANAF, Doru Dudaş, a afirmat că există, într-adevăr, o problemă în a asigura o sincronizare și o vedere comună între cele două tipuri de control pe care ANAF-ul le desfășoară, controlul antifraudă și controlul fiscal.

Normalitatea este pe legislația actuală ca, colegii noștri de la Antifraudă, care își desfășoară activitatea strict pe bază de analize de risc și informații provenite de la orice structuri ale statului, să aibă informații altele decât ceea ce rezulta din documentele pe care cei de la control le-au verificat și tocmai acesta să fie motivul de informații suplimentare care să vizeze realitatea”, a spus Dudaș.

 

 

One thought on “Acuze grave la adresa inspectorilor anti-fraudă. Un director s-a plâns Ministrului Finanțelor

  1. Trebuie sa incurajam mai multi agenti economici sa aiba curajul in a se revolta impotriva controalelor ilegale si de a se lua masuri impotriva questo inspectori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *