Escrocherii de sute de mii de lei la un spital cu firma unui botoşănean

 

Managerul Spitalului, intr o excursie recenta la Londra
Managerul Spitalului, intr o excursie recenta la Londra

O firmă administrată de un botoşănean a fost folosită drept paravan de un manager de spital pentru a-şi însuşi sute de mii de lei din bugetul spitalului pe care îl conduce.

O investigaţie a jurnalistului Cătălin Tolontan a scos la ivelă faptul că Florin Secureanu, managerul Spitalului  Malaxa din Bucureşti a scos, cash, din caseria unităţii medicale, prin intermediul unor facturi emise de firm RYS Force Company SRL, 1,6 milioane de lei în ultimii cinci ani.

Firma RYS Force Company facturează, aproape zilnic, servicii de mentenanţă şi furnizare consumabile la calculatoarele şi imprimantele folosite în spital. Acţionar la societate este un tânăr, Marius Cătălin Ciobanu de 33 de ani, originar din Botoşani şi cu domiciliul în Iaşi.  Firma s-a ocupat întîi cu ”tencuieli și ipsoserie”, apoi cu ”închiriere de autoturisme și leasing”, la care și-a adăugat în obiectul de activitate zona de telefonie.

”Noi știm de ani de zile firma RYS ca pe o companie-paravan a managerului”, susțin surse din spital.

Botoșăneanul Ciobanu are adresa într-un cămin din Iași. Figurează acționar și la firma Agricola Corni SRL, alături de Constantin Ciobanu.

Cei mai mulți bani s-au retras din 2014 și pînă în prezent, cînd zi de zi spitalul plătește 2.000 – 3.000 de lei cash către RYS.

Angajaţii unităţii medicale dezvăluie nişte aspecte incredibile. Managerul Florin Secureanu are de fapt ştampila firmei, iar facturile sunt făcute tot în interior, de către un angajat de la IT. Astfel, în fiecare zi sunt scoşi bani gheaţă de la caserie.

Ștampila RYS e la fetele de la contabilitate, iar facturile firmei le face băiatul de la IT, care e omul managerului.

”RYS e o firmă nu în curtea, ci la propriu în sertarul Spitalului Malaxa! Se știe: luni vine verișoara managerului, marți vine prietena iubitei managerului, miercuri vine băiatul care îi face cumpărăturile managerului și tot așa”,angajat în Malaxa. 

Un alt paradox, este că firma a fost dizolvată, după ce nu mai depus bilanţurile contabile, iar în contabilitatea spitalului mai apar facturi emise şi după această dată, lucru ilegal. Nimeni nu a putut da  de botoşăneanul ce este acţionar, nici măcar administratorul judiciar care s-a ocupat de faliment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *