Elevii ar putea primi mai puține teme acasă. Schimbările pregătite de ministrul Educației

elevi fara fata (1)Ministrul Educatiei ar vrea ca un elev de gimnaziu sa nu petreaca mai mult de doua ore ca sa-si faca temele. Din acest motiv el a pregatit un ordin prin care sa le ceara profesorilor sa reduca din volumul exercitiilor pentru acasa.

 

Reprezentantii parintilor si ai elevilor cred ca solutia potrivita ar fi o programa scolara mai lejera, bazata pe mai multa practica si mai putina teorie.

like facebookMircea Dumitru, ministrul Educatiei: „Luni, voi semna un ordin de ministru prin care reglementam cate ore poate si trebuie sa lucreze un elev sau o eleva in afara scolii.”

Ministrul Educatiei a facut acest anunt, dupa ce cativa parinti i s-au plans ca atunci cand vin de la scoala, copiii lor stau ore in sir ca sa-si faca temele. Mircea Dumitru vrea sa le ceara invatatorilor de la casele ZERO sa nu mai dea teme. Iar pentru clasele 1 – 4, ele sa poata fi rezolvate intr-o ora si in maximum doua, pentru gimnaziu.

Mircea Dumitru, ministrul Educatiei: „Trebuie sa gandeasca ca este un prag, o limita de tolerabilitate pentru un elev care se afla la o varsta foarte frageda si care nu poate, nu are capacitatea psihologica si biologica sa se concentreze intelectual asupra unei astfel de sarcini dupa ce a stat un numar foarte mare de ore la scoala.”

Reprezentantii parintilor cred ca masurile vor fi greu de aplicat, mai ales ca in opinia lor, materia este supraincarcata si nu poate fi parcursa asa cum trebuie, la scoala.

Iulian Cristache, presedintele Federatiei nationale a asociatiilor de parinti din invatamantul preuniv: „Stau si ma intreb cum putem masura aptitudinile congnitive ale unui elev fata de celalalt. Ceea ce un elev rezolva intr-o ora, altuia ii ia doua ore. Deci nu putem cuantifica asta”.

La randul lor, elevii il contrazic pe ministrul Educatiei.

Vlad Stefan, presedintele Consiliului National al Elevilor: „Credem ca invatarea tre sa se intample in spatiul scolii, iar temele sa fie ceva optional prin care noi sa ne consolidam cunostintele.”

Ordinul privind temele va fi greu de aplicat, cred profesorii, pentru ca nimeni nu poate cronometra cat ii ia fiecarui elev in parte sa rezolve toate exercitiile primite intr-o zi.

Sursa: Stirile ProTV

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *