Mii de proprietari de pădure din Botoșani vor beneficia de paza gratuită a terenurilor forestiere

padurePeste 8.000 de proprietari de pădure din judeţul Botoşani, care au suprafeţe forestiere mai mici de 30 de hectare, vor beneficia de gratuitate la paza pădurilor. Prefectul Dan Nechior susține că acestora statul le va asigura plata serviciilor de pauză a pădurilor, sumele alocate urmând să fie virate, pe baza contractelor încheiate, director operatorilor de pază.

„Prin Hotărârea de Guvern aprobată pe 16 noiembrie practic se ia o măsură care să contribuie la combaterea tăierilor ilegale şi, de reţinut !: este pentru prima dată când, această prevedere legală, cuprinsă în Codul Silvic încă din 2008, va fi pusă în aplicare”, spune prefectul.

like facebookHotărârea de guvern este valabilă pentru perioada 2016-2020, valoarea totală a ajutorului ce va fi acordat fiind estimată la 248,9 milioane lei (pe întreaga ţară), iar numărul beneficiarilor – la circa 2 milioane pentru întreaga perioadă. Suprafaţă totală cu proprietăți mai mici sau egale de 30 ha este de aproximativ 580.000 de hectare.

Pentru judeţul Botoşani, sumele necesare pentru paza pădurilor private sub 30 de hectare se ridică la circa 85.000 de lei pe lună. În Botoşani, Direcţia Silvică asigură aceste servicii, având contract cu cei aproximativ 8.000 de proprietari, pentru o suprafaţă de 7.500 de hectare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *