Cristian Roman, atac la Marius Budăi: Să ne ținem cu mâna de burtă de râs. Ne indică sursa de finanțare pentru pensii fondurile europene

cristian romanDeputatul PNL Cristian Roman îl atacă pe fostul director de la Casa de Pensii, Marius Budăi, și spune că acesta minte când vorbește despre creșterea pensiilor. Roman susține că acesta nu cunoaște legea în ceea ce privește indexarea punctului de pensii și că încearcă să păcălească oamenii cu declarațiile pe care le face.

like facebookLa artic. 102 legea prevede că modalitatea de indexare a punctului de pensie este prin raportarea la rata inflației și la câștigul mediu salarial brut, și anume 100% cu rata inflației și 50% din creșterea salariului mediu pe economie. Asta până în 2030. Din 2030, legea prevede că indexarea pensiilor se face doar cu rata inflației. Atunci când unul din cei doi indicatori are valoare negativă, și este și cazul nostru acum, indexarea punctului de pensie se va face după salariul mediu pe economie. În 2017, valoarea punctului de pensie va fi indexata cu aproximativ 5,5%, fără ca domnul Budăi să aibă vreun merit și fără ca partidul pe care îl reprezintă să aibă vreun merit”, a spus Roman.

Deputatul liberal spune că în totală necunoștință de cauză, Budăi indică și sursele de finanțare pentru creșterea pensiilor: fondurile europene.

Scăpat la creioane colorate, acest domn desenează niște grafice cu care încearcă să păcălească bieții pensionari că de la 1 ianuarie, chipurile, nu vor mai plăti contribuții de sănătate și nici impozit pentru veniturile din pensii. Într-o totală necunoștință din cauză, ne indică și niște surse de finanțare. Să ne ținem cu mâna de burtă de râs. Ne indică și niște surse de finanțare, ”, a adăugat Roman.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *