Razii ale jandarmilor în judeţ. Amenzi de mii de lei aplicate

jandarmi noapteaJandarmii au organizat, în ultimile cinic zile, mai multe razii în judeţ şi au aplicat sancţiuni de mii de lei. Angajaţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au efectuat acţiuni pe raza localităților Ungureni, Dângeni, Manoleasa, Dresca, Vârfu Câmpului, Bucecea, Zahoreni, Havârna și Darabani, fiind urmărite respectarea regulilor de conviețuire socială și prevenirea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională. Au fost aplicate amenzi în valoare de 6800 de lei.

Un factor favorizant al săvârșirii faptelor de natură contravențională îl reprezintă consumul de băuturi alcoolice, și aici menționăm provocarea de scandal, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență.

„Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice sau satisfacerea nevoilor personale în văzul altor persoane, precum și tulburarea liniștii publice prin strigăte și țipete în locuri publice sau ascultarea muzicii la volum mare în locuințele personale sunt alte încălcări ale legii destul de des întâlnite de lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani în executarea atribuțiilor de serviciu. De asemenea, provocarea de scandal în familie, tot pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, a necesitat intervenția jandarmilor, la solicitarea membrilor familiei”; se arată într-un comunicat al IJJ.

like facebookÎn cazul producerii unor fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, Jandarmeria Botoșani recomandă cetățenilor să solicite intervenţia forțelor de ordine prin apel la numărul unic de urgență 112, să nu răspundă provocărilor și să nu încerce să-și facă dreptate pe cont propriu, deoarece ar putea conduce la amplificarea conflictului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *