Profesorii botoșăneni nu au asigurate salariile până la sfârșitul anului

bani-multiMai multe primării din județul Botoșani nu mai au bani pentru salariile profesorilor. Potrivit liderului Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, Liviu Axinte, salvarea stă în rectificarea bugetară anunțată de Guvern. El spune că nu sunt asigurate salariile cadrelor didactice, care trebuiesc plătite în decembrie, în mai multe comune, implicit în municipiul Botoșani.

like facebookSituația este centralizată și trimisă de la Inspectoratul Școlar către Guvern și sperăm să fie rezolvate problemele, o parte prin reechilibrare și o parte prin această rectificare de buget. Bugetul dimensionat pe baza costului standard este insuficient. În cursul anului a mai intervenit o corecție la anumite salarii și acolo s-a modificat fondul de salarii, dar așa cum este determinat astăzi costul standard, este un instrument ineficient în stabilirea bugetelor pentru unitățile de învățământ”, a menționat Axinte.

Liderul LSI mai spune că sunt, de asemenea, restanțe la hotărârile judecătorești și că se așteaptă bani și pentru stingerea acestor sume.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *