FOTO Premii şi distincţii ale elevilor botoşăneni la Festivalul de teatru bilingv „Eugène Ionesco”, Buzău

botosani-cnme-castigatori-ai-festivalului-in-limba-francezaÎn perioada 18-20 noiembrie 2016 s-a desfăşurat la Buzău Festivalul de teatru bilingv „Eugène Ionesco”, ediţia a VIII-a. La festival au concurat trupe din Buzău, Vaslui, Piatra Neamţ, Botoşani, Slobozia, Zimnicea, Piteşti. Festivalul a avut două secţiuni, în limba română şi în limba franceză, iar concurenţii au evoluat pe grupe de vârstă: elevii de gimnaziu şi elevii de liceu.

like facebookPalmaresul judeţului Botoşani a fost impresionant la acest festival. Elevii de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi au obţinut trofeul la secţiunea în limba română cu trupa „Haris”, care a intrat în concurs cu o adaptare a spectacolului „Amintiri din copilărie”, concepută de profesoara Cristina-Ionela Ignat.

La secţiunea în limba franceză, judeţul Botoşani s-a remarcat prin prestaţia trupei „Elefanţii” de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, de la gimnaziu, cu spectacolul „Franceza în faţa justiţiei”, care a obţinut premiul I şi premiul special acordat elevei Pîjîn Mara-Elena. Elevii au fost pregătiţi de profesoarele Pintilei Daniela şi Violeta Zamfirescu.

Elevii de liceu de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” au intrat în concurs cu trupa „Norocoşii”, spectacolul „Unde este fericirea?” şi au obţinut premiul II. Ei au fost pregătiţi de profesoarele Pintilei Daniela, Suceveanu Andreea şi coregraful Feraru Manuela.

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi a obţinut menţiune pentru spectacolul în limba franceză „Afacerea Laffaire”, prezentat de trupa „Bijuteriile”. Elevii au fost pregătiţi de profesoara Gianina Butescu.

dorohoi-trupa-bijuteriile-trupa-in-limba-franceza

dorohoi-trupa-haris-trofeul-festivalului-la-limba-romana

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *