Anchetă la Școala Tudora, după ce un elev a ajuns în stare gravă la spital. Ce spune conducerea IȘJ

ciprian-manolacheInspectoratul Școlar Județean a demarat o anchetă la Școala ”Tiberiu Crudu” din Tudora, după ce un copil de nouă ani a fost lovit de poarta școlii. Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ, a declarat că o  comisia de cercetare disciplinară s-a deplasat luni, la fața locului, pentru a vedea cine se face vinovat de incidentul care a avut loc vineri la școală, în timpul pauzei.

like facebookAu fost verificate procedurile la nivelul instituției de învățământ, în special procedura de asigurare a securității elevilor și s-au stabilit câteva recomandări, urmând ca zilele acestea să avem rezultatul anchetei de la Tudora. În urma acestui rezultat, vom dispune dacă se impun anumite măsuri cu privire la cadrele didactice din școală”, a spus Manolache.

Reprezentanții IȘJ au cerut conducerii școlii îmbunătățirea procedurii de asigurare a securității elevilor, mai precis suplimentarea numărului de profesori de serviciu care să supravegheze elevii pe timpul pauzei și să delimiteze perimetrul de joacă al copiilor.

Elevul care a suferit traumatisme și a fost transferat la Iași a ieşit în pauză şi stătea în zona porţii de acces în şcoală. Un alt elev a împins poarta, care are un sistem de închidere pe şine, şi l-a lovit. Manolache a spus că șoferul școlii ar fi trebuit să supravegheze copiii din curte, pe perioada pauzei, acest lucru fiind specificat în fișa postului. Un al doilea copil a fost lovit, însă nu a suferit leziuni interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *