Trei scoli din Botosani au primit finantare pe reabilitarea si amenajarea de spatii verzi

MOL Romania in parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc a lansat ediţia 2010 a programului "Spaţii verzi" -program ce urmăreşte implicarea comunităţilor in proiecte de infiinţare, amenajare şi reabilitare de spaţii verzi publice. Programul este destinat organizaţiilor neguvernamentale din Romania in parteneriat cu şcoli şi/sau instituţii publice. Se pot solicita fonduri pentru infiinţarea şi reabilitarea parcurilor publice, terenurilor de joacă, parcurilor şcolilor pe baza principiilor mediu-protective, in scopul utilizării comunitare. Suma disponibilă pentru anul 2010 este echivalentul in lei a 50.000 EUR. Suma maximă ce poate fi cerută este de 8000 lei/ proiect. Data limită de depunere a cererilor de finanţare: 23 FEBRUARIE 2010. Proiectele trebuie derulate intr-o perioadă maximă de 5 luni (aprilie-august 2010). Data de incepere a proiectelor poate fi cel mai devreme: 1 aprilie 2010. Activităţi/ proiecte eligibile:

Plantări (iarbă, pomi, arbuşti, plante perene); Curăţirea spaţiilor publice de recreere (parcuri, spaţii verzi) (ex: activităţi de curăţire, colectare de deşeuri);Montarea şi vopsirea coşurilor de gunoi;Infiinţarea colectoarelor selective de deşeuri (numai in localităţi unde există servicii de colectare selectivă a deşeurilor); Reabilitarea cu materiale naturale sau mediu-protective a diferitelor elemente din spaţii publice, cum ar fi: teren de joacă, suport de biciclete, bănci, mese, echipamente de sport, stabilimente pentru odihnă; Infiinţarea din materiale naturale a unor terenuri de joacă, suporturi de biciclete, bănci, mese, unelte de sport, stabilimente pentru odihnă in spaţii publice. Materiale pentru care pot fi solicitate fonduri

Arbori şi alte plante autohtone; Vopsele (la elementele din parcurile publice); Echipamente de curăţenie (greblă, sapă, saci pentru colectarea deşeurilor, etc.); Materiale de curăţire (activităţi de curăţenie); Recipiente pentru colectarea deşeurilor (coşuri de gunoi / pubele pentru colectarea selectivă); Mobilier pentru parcuri publice (bănci, mese, etc.) maxim 30% din suma cerută. Contribuţia organizaţiei solicitante la realizarea proiectului va fi de minim 20% din bugetul total al proiectului şi poate fi parţial sau integral in fonduri şi/sau in natură (ex: comunicaţii, cheltuieli legate de sediu, echipamentele puse la dispoziţie pentru realizarea proiectelor, etc.). In cadrul contribuţiei proprii nu se acceptă munca voluntarilor. Indrumarul şi cererea de finanţare se găsesc pe site-ul www.epce.ro sau la sediul APM Botoşani. La ediţia 2009 a acestui program trei organizaţii neguvernamentale din municipiul Botoşani au primit finanţare: "Spaţii verzi", derulat de Asociaţia Tempustin, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Asociaţia Părinţilor şi Primăria municipiului Botoşani; Un parc cu verdeta ,o sansa la viata derulat de Asociatia parintilor Elie Radu, Grupul Şcolar Industrial "Ellie Radu" si Primaria municipiului Botosani. Inima verde a Laurianului", derulat de Asociaţia de Tineret "2010 Europa", Asociaţia Comitetelor de Părinţi din Colegiul Naţional A.T.Laurian şi Consiliul Local Botoşani.