Îşi reneagă fratele. Un bărbat a solicitat judecătorilor să constate că fratele său din acte nu îi este rudă de gradul I

judecatorUn bărbat a deschis o acţiune în instanţă şi a solicitat judecătorilor să constate că frate său din acte, nu este de fapt fratele său natural. Dumitru Andrişoaie a deschis o acţiune de filiaţie împotriva actului de stare civilă al fratelui său Mihai Andrieşoae, de 50 de ani, din comuna Avrămeni.

Bărbatul le-a spus judecătorilor că Mihai nu este fratele său pentru că în primul rând este diferenţă de nume de familie Andrişoaie faţă de Andrieşoae şi că Primăria Avrămeni a eliberat tardiv certificatul de naştere, la 4 ani de la naştere. Mai mult decât atât certificatul a fost modificat ulterior, printr-o sentinţă judecătorească.

La rândul său, fratele chemat în judecată a spus că acţiunea este doar un tertip al reclamantului pentru a-l elimina de la partajul făcut în baza moştenirii de la părinţi.

Instanţa a constat că de fapt tatăl lor a formulat, în 1980 o acţiune în instanţă pentru corectarea unei erori în certificatul de naştere al lui Mihai, în sensul trecerii iniţialei tatălui de la M la G. De fapt era doar o eroare materială.

like facebookAstfel, a respins acţiunea lui Dumitru Andrişoaie ca fiind nefondată, sentinţa rămânând definitivă după ce Tribunalul Botoşani a repins calea de atac.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *