Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată la Botoşani

zi-internationala-persoane-dizabilitati-11Filiala Botoşani a Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România organizează, în ultimile două luni din acest an, o serie de evenimente la care participă un număr mare de persoane cu deficienţe de auz precum şi diverşi invitaţi.

Spre exemplu duminică, la sediul asociaţiei, a avut loc primul eveniment din această serie, ce a marcat Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi(sărbătorită nual la nivel internaţional pe data de 3 Decembrie) şi Ziua Naţională a Surzilor din România(sărbătorită anual la nivel naţional pe data de 9 Noiembrie).

zi-internationala-persoane-dizabilitati-10La acest eveniment au participat 110 membri ai Filialei Botoşani a Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, copii, adulţi şi vârstnici cu deficienţe de auz.

Evenimentul a constat în organizarea unui concurs „Cel mai bun COFETAR” la care au participat 16 membri cu o varietate foarte mare de torturi şi prăjituri făcute de casă. A fost inaugurată o bibliotecă ce va fi folosită de către membrii asociaţiei. Au avut loc două tombole, pentru copii şi pentru adulţi, la care toate biletele jucate au fost câștigătoare. Şi surpriza a fost organizarea unui „MANNEQUIN CHALLENGE” având ca protagonişti membrii asociaţiei.

like facebook„Prin organizarea acestui eveniment ne-am dorit să transmitem şi un mesaj de informare și sensibilizare a populației asupra situației de izolare socială în care trăiesc membrii comunității persoanelor cu deficiențe de auz. Mulţumim frumos pe această cale tuturor susţinătorilor şi îi asigurăm de toată preţuirea şi recunoștința noastră!”, a declarat, Daniel Hliban, director ANSR Filiala Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *