O tânără din Botoşani spune lucrurilor pe nume despre problemele societăţii într-o emisiune pe care o realizează

ilonaO tânără din Botoșani, de 15 ani, elevă a Colegiului Național A.T Laurian, spune lucrurilor pe nume despre societatea în care trăiește în cadrul unei emisiuni pe care o realizează și o prezintă. Emisiunea este o producție Buzzmedia și poate fi urmărită aici. Tânăra se numește Ilona Dănilă și preț de 25 de minute comentează și dezbate un subiect usturător astăzi: societatea în care trăim.

Emisiunea este împărțită pe două planuri. Pe de o parte comentariile acide la adresa inechităților existente în societatea actuală, pe de altă parte o dezbatere cu un tânăr pasionat de vlogging, și acesta elev al aceluiași liceu, dar și un sondaj de opinie printre colegii din liceul ei cu privire la problemele societății actuale.

like facebookTânăra este foarte critică la adresa societății și reușește să spună verde în față lucruri pe care mulți dintre noi le ocolim chiar dacă recunoaștem în sinea noastră că ele există. Ilona pornește de la o situație observată de ea în parc când niște tineri nu au binevoit să ajute o bătrână, ba dimpotrivă își bat joc, dorind astfel să arate lipsa de empatie a omului simplu din societate și ajunge la boala de care suferă societatea în care trăim astăzi: goană nebună după bani. Astfel, ea ia ia discuție tinerii de bani gata, adulții care preferă un loc de muncă ce le aduce bani, dar nu și satisfacția mentală și sufletească.

Inechitățile societății sunt cea mai mare problemă potrivit tinerei. Ea spune la un moment dat chiar așa: “Sunt oameni care fură miliarde și miliarde, de parcă nu le mai ajunge zecile de case. Nimeni nu le face nimic. O femeie fură o pâine, o băgăm la închisoare. Asta-i societatea în care trăim…”.

Vorbește totodată despre inegalitățile vieții studențești. de pildă. Tineri care învață într-o cameră minusculă de cămin, care merg pe jos sau cu tramvaiul la facultate și tineri care își cumpără notele la examen și vin la facultate cu masini cumparate de parinti, despre lipsa de cultură și cum cei mai mulți merg la spectacolele de muzică și de teatru din interes pentru note. Sunt  25 de minute în care tânăra toacă mărunt societatea în care trăim. Și o face cu atitudine, sincer și cu mult curaj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *