Oraș al păcii, construit de elevii mai multor licee din Botoșani

liceul pedagogic saptamana educatiei globaleSăptămâna Educaţiei Globale, care se află la cea de-a XVIII-a ediţie este un program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei, care are ca scop înţelegerea problemelor cetăţeniei globale, și a avut tema ”Împreună pentru Pace” în acest an. În acest an, evenimentul a avut loc în perioada 14 -18 noiembrie 2016, iar la acțiunile organizate cu acest prilej participă mai multe unități de învățământ din întreaga țară.

Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoşani  a lansat la începutul săptămânii liceelor din municipiu provocarea de a construi un oraş al păcii în cadrul proiectului local educativ „Oraşul păcii”, care a avut ca motto: „Pacea este capodopera raţiunii” (J.Muller).

Vineri, 18 noiembrie 2016, la Uvertura Mall a avut loc finalizarea acestui proiect. Fiecare liceu a contribuit cu macheta construită în această săptămână  care reprezintă viziunea lor asupra unui „cartier” din oraşul imaginar al păcii.

like facebookÎn prezenţa inspectorului şcolar pentru educaţie permanentă şi proiecte educative, prof. Otiliea Sandu, a directorului de marketing la Uvertura Mall, Ştefan Zosin, toţi, cu mic, cu mare, au construit acest oraş.

Fiecare echipă a trimis un mesaj de pace, punându-şi amprenta asupra evenimentului.

Proiectul a fost coordonat de colectivul Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoşani şi a avut ca parteneri: Colegiul Naţional „M. Eminescu”, Colegiul Naţional „A. T. Laurian”, Colegiul Economic „Octav Onicescu”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe”, Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, Liceul Tehnologic „Elie Radu”, Liceul Teoretic „Grigore Antipa”, Liceul „Alexandru cel Bun” şi Liceul „Dimitrie Negreanu”.

sdc14896

20161118_112014

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *