Joaca de-a demisia la Primăria Nicșeni. Primarul nu mai renunță la mandat

primar cocardaPrimarul comunei Nicșeni, Ioan Gaidur, a solicitat revocarea demisiei, după ce în urmă cu două zile a anunțat că renunță la mandat. El a motivat că sentința dată nu-i interzice să ocupe funcția de primar și că inițial a interpretat greșit legea.

Pregectul județului Botoșani, Dan Nechifor, susține că avocatul primarului face confuzii, însă spune că atât demisia, cât și renunțarea la demisie a lui Gaidur va trebui pusă în discuție în Consiliul Local de la Nicșeni.

Chiar și la demisie, în momentul în care presupunând că acea demisie va fi luată la cunoștință de către consilierii locali, eu nu pot emite un ordin de încetare a mandatului decât în baza procesului verbal de ședință al consiliului local. Până la luarea la cunoștință de către CL, primarul poate să-și exercite mandatul și poate în același timp renunța la acea demisie. Numai că si demisia, și renunțarea la demisie se pune în discuția CL de la Nicșeni. În momentul în care CL poate lua act de renunțarea la demisia primarului de la Nicșeni, atunci se merge pe filiera hotărârii judecătorești, care este în curs de redactare”, a spus Nechifor.

Prefectul susține că dacă în sentința redactată se precizează că Gaidur este are o condamnare privativă de libertate, atunci îi încetează mandatul.

Primarul a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Suceava pentru fraude cu fonduri europene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *