Lider de sindicat, despre concursul pentru directori de școli: Era mai bine ca acei candidați să se fi filmat în casă și să fi postat pe site oferta managerială

directori scoliForma în care s-a derulat concursul pentru directorii de școli a fost una nefericită, susține liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, Liviu Axinte. El spune că așa cum a fost gândită metodologia, cu fișa de evaluare a CV-ului, proba de interviu, a avantajat actualii directori în funcții. Axinte s-a declarat nemulțumit inclusiv de modul cum a fost conceput interviul.

like-facebookSă mergi la un interviu în care candidatul să nu primească nicio întrebare…Candidatul doar a expus ceea ce avea de expus, și atunci ne gândim dacă nu era mai bine ca el să se fi filmat în casă și să fi postat pe site oferta lui managerială. Nici nu mai era nevoie să se deplaseze cinci persoane din comuna nu știu care la Botoșani să facă evaluarea candidatului. Formula de desfășurare a concursului este una nefericită”, a menționat liderul LSI Botoșani.

El spune că au fost desemnate persoane în comisii care au pus aceleași note după primul membru al comisiei, necunoscând niciun aspect din ceea ce trebuia să fie punctat. Axinte mai spune că aspiranții la funcțiile de conducere din școli nu au primit nicio întrebare din legislație, lucru incorect.

Candidații nemulțumiți urmează să depună contestații.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *