Cunoscut restaurant, obligat să plătească drepturi de autor pentru muzica ascultată de clienţi

restaurant tex botosaniUn cunoscut restaurant din Botoşani a fost obligat de judecători să plătească drepturi de autor pentru muzica ambientală pe care o asigură clienţilor. Uninea Producătorilor de Fonograme din România a dat în judecată firma Trans Expres, cea care administrează hotelul şi restaurantul Tex, şi a solicitat obligarea la plata taxei pentru muzica ambientală.

like facebookReprezentanţii UPFR susţin că societatea a difuzat muzică ambientală, în perioada 2008-2013, însă nu a plătit taxele lunare  aferente. Astfel, pentru hotel s-a solicitat 100 de lei pe lună, iar pentru restaurant, pizzerie, cafenea şi sălile de jocuri s-au cerut taxe cuprinse între 20 şi 56 de lei, în funcţie de numărul de metri pătraţi ai locaţiei.

În total, în funcție de perioada menţionată în acţiune şi cuantumul taxei, UPFR a cerut o sumă de aproape 90.000 de lei. Judecătorii i-au dat câştig de cauză, după patru ani de procese, obligând firma să plătească 9.618 de lei plus dobânzi calculate din luna octombrie 2012 până la data plăţii. Sentinţa nu este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *