Aproape 600 de gospodării din județul Botoșani, fără curent electric. Acestea ar putea beneficia de panouri solare

panouri-electricitateUn număr de 587 de gospodării din județul Botoșani au fost identificate fără curent electric, potrivit unor situații trimise de primării Instituției Prefectului. Potrivit prefectului Dan Nechifor, la această dată sunt locuințe neelectrificate în orașele Bucecea, Flămânzi, Săveni, Ștefănești, dar și în localitățile Trușești, Albești, Avrămeni, Hudești, Broscăuți, Călărași, Concești, Corlăteni, Cristești, Cristinești, Curtești, Dersca, Dobârceni, Durnești, Frumușica, Havârna, Hănești, Leorda, Manoleasa, Prăjeni, Răuseni, Roma, Stăuceni, Șendriceni, Todireni, Ungureni, Unțeni, Vf. Câmpului, Viișoara, Vlăsinești și Vorniceni.

Situația a fost trimisă către Ministerul Energiei care derulează un proiect privind electrificarea locuințelor ce nu sunt încă conectate la electricitate prin intermediul panourilor solare, la nivelul țării urmând să fie racordate gratuite 5000 de locuințe.

like-facebookNu știu care va fi criteriul de selecție sau de departajare între județe. Sperăm să fie cel referitor la numărul copiilor preșcolari din respectivele gospodării și la numărul de gospodării”, a spus Nechifor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *