PNL propune măsuri concrete şi realizabile pentru agricultori

gireada-dumitru-verginel-cdModernizarea sectorului agro-rural din România este o prioritate strategică in viziunea de guvernare liberală. Reformarea exploataţiilor agricole româneşti, modernizarea spaţiului rural şi deblocarea potenţialului său economic, simplificarea administrativă constituie direcţii de acţiune clare şi asumate de PNL. România nu-şi mai permite încă 4 ani de greşeli în defavoarea fermierului român.

like facebook„Nu este suficient să conştientizăm faptul că avem un potenţial agricol imens, ci trebuie să valorificăm în mod real acest avantaj. Transformarea agriculturii de subzistenţă într-o afacere profitabilă este ţinta PNL pentru urmatorii ani. Agricultorul român trebuie să devină un adevărat fermier european.  Toate aceste măsuri pot fi finalizate prin absobţia fondurilor europene repartizate agriculturii româneşti. Timp de trei ani PSD a fost la guvernare cu Ponta premier şi nu a facut nimic concret pentru fermierul român. Este timpul sa schimbam lucrurile şi  Dacian Cioloş ştie cel mai bine cum să relanseze agricultura, având în vedere experienţa sa de comisar european. Practic el  este cel care a stabilit ca agricultorii să primească subvenţii la nivel european”. este de parere deputatul liberal Verginel Gireada.

Spre deosebire de PSD, PNL vine cu măsuri concrete pentru sprijinul agricultorilor, masuri ce se pot realiza pe termen scurt si mediu. Baza dezvoltării unei agriculturi competitive o reprezintă irigațiile. Este absolut necesară reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii aparţinând domeniului public al statului pentru cele 1 milion de hectare, din fonduri structurale până în 2020. O altă masură este atragerea a 30 milioane de euro din POS Mediu pentru desecări și siguranța populației, în paralel cu continuarea sprijinului pentru organizațiile de udători (din 90 proiecte depuse, doar 60 au finanțare).

Una dintre ţintele liberale este stimularea comasării terenurilor, întrucăt considerăm prioritară transformarea exploataţiilor mici şi de subzistenţă în ferme de dimensiune medie. Concentrarea acestor parcele a fost îngreunată atât de lipsa unui cadastru agricol, cât şi de lipsa unui program de comasare a terenurilor. Importante suprafeţe agricole sunt în acest moment necultivate în condiţiile în care, pe piaţa naţională, europeană şi mondială, cererea de produse alimentare este în creştere.

În domeniul industriei alimentare se dorește creşterea capacităţii de procesare a materiilor prime provenite din agricultură şi sporirea calităţii produselor agroalimentare prin îmbunătăţirea cadrului legislativ din domeniu.

Consolidarea organizaţiilor profesionale ale producătorilor agricoli (grupuri de producători, asociaţii şi cooperative) esteo altă prioritate pentru PNL.  Se va reglementa piața de legume-fructe cu ajutorul  carnetului de legumicultor, certificatului de producător, cardului de acces în piață, aşa încât să fie excluşi samsarii de pe piaţa agricolă.

Nu în ultimul rând, liberalii vor susţine agricultura de nişă,  agricultura ecologică şi produse tradiţionale ca mărci înregistrate. Fermierii români  trebuie să pătrundă și să își consolideze o poziție de lideri pe piața europeană a produselor bio, acesta fiind unica şansă de a rezista pe o piaţă unde concrurenţa este extrem de mare.

Publicitate electorală

 

 

 

 

4 thoughts on “PNL propune măsuri concrete şi realizabile pentru agricultori

  1. domnule asa zis deputat Verginel, poate ma lasi cu minciunile tale si pui niste asfalt in Catamaresti Deal, poate un iluminat, ne rugam de dumneavoastra de un an de zile sa puneti un bec pe strada Begoniilor si asfalt, dar la dumneavoastra vad ca mai important este agricultura personala si ma repet PERSONALA,dar mare grija domnule deputat, dragostea nu tine de voturi

  2. Vai, vai, vai , mai Gireada! E usor a spune versuri, cind nimic nu ai a spune! Pai, crezi tu ca ideea comasarii terenurilor este absolut originala? Circula de multa vreme cu caracter de slogan electoral, dar nimeni nu spune cum ar putea sa arate un ,,program de comasare”. Vrei sa preiei programul comunistilor din 1950-1962?
    Si mai timpita mi se pare motivatia necomasarii terenurilor cica lipsa unor reglementari cadastrale! Ma pufneste risul. Cum sa nu existe reglementari cadrastrale? Exista, nu asta-i problema. Adevarata problema rezida in adoptarea unei noi legi agrare de catre Parlamentul Romaniei, cu articole si clauze concrete, clare privind facilitarea cultivarii pamintului si vinzarea acestuia doar cetatenilor romani, care au proprietati in vecinatatea imediata a celor dispusi sa-l vinda. Impunerea impozitelor agricole tuturor detinatorilor straini de terenuri si asigurarea resurselor de griu, porumb, mazare, lapte si carne din productia interna, contracarind importurile ieftine si de cea mai proasta calitate.Pentru aceasta, statul roman trebuie sa introduca conditii de calitate la importuri ( fara E-uri si alte adaosuri cancerigene).
    Uita-te si tu la frazele bombastice pe care le-ai publicat si ai sa vezi ca tot ce ai scris reprezinta niste fraze goale de continut. Asa vrei tu sa cistigi voturile?

  3. Cine propune aceste masuri?? Repetentul de Virginel „deputatul” (cum se recomanda analfabetul) . Omul care a „promovat” bac-ul in 2010 nestiind sa scrie corect romaneste si care crede ca are pareri avizate asupra a ce inseamna si de ce are nevoie judetul/tara asta???
    O mizerie de om!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *