Polițiștii botoșăneni în școli, în luna prevenirii consumului de droguri

politisti eleviÎn această lună, poliţiştii botoşăneni şi-au intensificat activităţile pe linia prevenirii consumului şi traficului de droguri.

Prevenirea consumului şi a traficului de droguri constituie o temă importantă în cadrul activităţilor destinate prevenirii delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor. Având în vedere implicaţiile acestui tip de criminalitate asupra adolescenţilor, poliţiştii realizează o informare permanentă a acestora asupra pericolelor la care se expun atunci când vin în contact cu astfel de produse sau doresc să obţină bani din vânzarea lor.

like facebookDe la începutul lunii noiembrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – I.P.J. Botoşani, alături de specialişti din cadrul Centrului de Prevenire,  Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani s-au întâlnit cu elevi ai Colegiului Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, Liceului Tehnologic Special „Ion Pillat” şi Liceului Tehnologic „Petru Rareş” Botoşani.

Activităţile au avut caracter interactiv, tinerii primind informaţii cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaţii de risc, implicaţiile consumului de droguri la vârsta adolescenţei, precum şi recomandări de petrecere a timpului liber departe de tentaţia etnobotanicelor. Activităţi similare urmează să se desfăşoare pe tot parcursul lunii noiembrie.

Sursa: comunicat IPJ

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *