Comunicat: PNL propune majorarea salariilor tuturor categoriilor de bugetari

pnlPNL propune majorarea salariilor tuturor categoriilor de bugetari. Calculul pe patru ani ar arăta o creştere între 30% şi 40%, care va duce la sfârşitul anului 2020 la un salariu mediu pe economie de 4238 de lei. Impactul bugetar ar fi de 23 de miliarde de lei, faţă de 42 de miliarde impactul propunerilor PSD.

Ultima găselniţă electorală a Partidului Social Democrat, este majorarea ilegală, discriminatorie şi pe genunchi a salariilor unor categorii de bugeteri, punând astfel în pericol aplicarea legii salarizării unice, care trebuie să rezolve inechităţile salariale din întreg sectorul public. Prin abordarea iresponsabilă a temei salariilor din sectorul public, PSD riscă să pună diferite categorii de bugetari în tabere potrivnice, acest partid alegându-i doar pe aceia dintre ei care consideră că le pot aduce mai multe voturi.

Problema este că PSD nu dă în realitate nimic, doar se face că dă, ştiind că a procedat illegal, totul fiind o manevră de campanie electorală, o capcană întinsă ca să cadă în ea atât alegătorii, cât şi adversarii politici deopotrivă. Strategia acestui partid este perfidă şi cinică totodată, dovedind, dacă mai era nevoie, că pentru PSD scopul scuză întotdeauna mijloacele. Din păcate acest partid încă nu a învăţat lecţia că ce e obţinut prin minciună, nu are cum să ţină.

PNL îşi doreşte să mărească salariile în domeniu bugetar prin Legea salarizării unitare, pe care o va prezenta public în următoarele două săptămâni, având în vedere ca aceste majorări salariale să fie făcute în mod sustenabil, iar de ele să beneficieze toţi angajaţii şi toate categoriile ocupaţionale.

PNL vrea ca majorările salariale în sistemul bugetar să fie certe, aplicabile, sustenabile pe termen lung.

Totodată Partidul Naţional Liberal respinge categoric orice fel de acuzaţii cum că programul său de guvernare se bazează pe austeritate. Programul electoral al PNL este unul de dezvoltare economică şi de asigurare a prosperităţii, a şanselor la un trai mai bun pentru toţi românii.

Sursa: PNL Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *