Primar sancţionat de Consiliul de Combatere a Distriminării pentru hărţuirea unui angajat

primar cocardaUn primar a fost sancţionat de două ori, de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru hărţuirea unui angajat. Este vorba despre Radu Livinschi, primarul comunei Dobârceni, care a primit o primă sancţiune de 1.000 de lei pentru discriminare şi hărţuire, dar şi o a doua de 2000 de lei pentru victimizare.

Victima primarului ar fi un inspector în Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. Angajatul, Aurel Axine, susţine că primarul i-a promis, în penultima campanie electorală, că îl va da afară. Şi de atunci au început şicanele. Între funcţionar şi primărie au fost mai multe procese, după ce salariatul a fost sancţionat.

like facebookUltima decizie definitivă a fost dată în acest an, după ce Aurel Axine a contestat o sancţiune, avertisment scris, dată de primar pentru că ar fi lipsit nemotiva de la serviciu. Angajatul a demonstrat că în acea zi a făcut teren, conform planificării. Într-un alt dosar inspectorul a câştigat anularea unei decizii a primarului ce privea subevaluarea activităţii.

Angajatul se mai războieşte şi cu primarul într-un alt dosar ce este încă pe rolul instanţei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *