Chiriașii de la Căminul Textila vor avea căldură când își vor achita datoriile la gaz, susține directorul Locativa

camin textilaChiriașii de la Căminul Textila vor beneficia de căldură în momentul în care își vor achita din debitele pe care le au la EON. Căminul a fost deconectat de la rețeaua de gaz din 18 august, datoriile acumulate către furnizor fiind de aproape 20.000 lei.

like facebookIoan Balan, preşedintele Asociaţiei Sucevei 7 A+B, a declarat că 22 de locatari din cei 94 au datorii la gaz, iar din cauza acestora suferă și celelalte familii.

Trei sferturi din cămin sunt cu plata la zi. Am 22 locatari care nu și-au plătit gazul de doi-trei ani și de aceea s-a sistat gazul. În momentul de față s-a acumulat aproape 20.000 lei. S-a încercat și anul trecut ca împreună cu Locativa să transferăm căldura la Modern Calor. S-au făcut calcule și s-a ajuns la concluzia că este nevoie de 5 miliarde lei vechi”, a spus Balan.

Reprezentanții Locativa spun că problema poate fi rezolvată doar de chiriașii care au debite la gaz.

Singurul lucru pe care îl putem face este să apelăm la toți rău-platnicii să-și achite datoriile. Deja o persoană a fost evacuată săptămâna trecută. Sperăm să ne recuperăm suma și orice încasare de acolo se dă la EON. Anul trecut s-a creat un mic precedent iar anumite persoane certate cu legea au avut grijă să creadă că mai este o pomană. Pomana de anul trecut nu mai există. Mergem și sigilăm caloriferele. Apelăm și la această metodă”, a spus Florinel Gornea, directorul Locativa.

Reprezentanții asociației și cei de la Locativa au cerut EON o eșalonare la plată a datoriilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *