Scandal pe măririle de salariu votate de Parlament. Directorii primesc majorare de 50%, infirmierele – 1%

top salarii- bani multiDupa cresterile salariale adoptate luni de Parlament, sefii si directorii de centre de asistenta sociala ar putea avea lefuri si cu 64 %, iar debutantii primesc in plus intre 1 si 15%. Intre timp lupta politica s-ar putea muta in instanta.

Liberalii au anuntat ca ii vor face plangere penala presedintelui Camerei pentru ca, spun ei, ar fi fraudat numaratoarea voturilor. Si PNL si guvernul vor contesta actul la Curtea Constitutionala. In forma adoptata de parlament luni, salarii mai mari ar putea avea sefii de centre de asistenta sociala carora le-ar creste leafa la 5.500 de lei de la 1 ianuarie anul viitor. Cu 64% in plus fata de cat au primit deja de la 1 august. Contabilii ar lua si ei cu 2 mii de lei mai mult, iar directorii ar primi 50% in plus.

like facebookInfirmierele primesc 14 lei la salariu, adica 1%, un educator debutant 11 procente, adica 137 de lei si un ambulantier 18 la suta. Cel mai bine se vad diferentele in grilele din spitale, unde un farmacist rezident a primit doar 200 de lei in plus, in timp ce unul primar peste 1500 de lei. Lucrurile stau la fel si la psihologi. Legea ar trebui sa intre in vigoare la inceputul lui 2017. Deocamadata insa, atat PNL cat si Guvernul au de gand sa o conteste la Curtea Constitutionala.

Dacian Ciolos, prim-ministrul Romaniei: „Suntem nevoiti sa cerem un control de constitutionalitate a acestei legi. Guvernul nu a contestat si nu contesta nevoia de ajustare, de marire a salariilor in sectoare bugetare”.

Liberalii vor sa-i faca plangere penala sefului Camerei si secretarilor de sedinta care, in opinia lor, ar fi numarat gresit parlamentarii prezenti. Eugen Nicolaescu, liderul deputatilor PNL: „Cred ca este un abuz ingrozitor de grav pe care l-a facut PSD si ALDE. Le-am comunicat ca ne vom adresa justitiei”

In tot acest scandal a intervenit si presedintele Klaus Iohannis, cu o afirmatie care lasa loc de interpretari. „Eu sunt pozitiv. Astept legea la promulgare” Nu a precizat si daca o va promulga.

Sursa: Stirile ProTV

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *