TNL Botoșani susține știința pentru pace și dezvoltare

TNL BOTOSANIUn obiectiv dintotdeauna al tinerilor liberali a fost promovarea științei în rândul tinerei generații. Știința de carte, de politică, de conduită în societate, de cultură, de prosperitate socială reprezintă un factor major în bunul mers al societății în care trăim. Iar acest lucru este posibil doar printr-un acces cât mai larg al copiilor, al tinerilor, în primul rând, la carte și cultură, la învățătură.

like facebookTNL Botoșani și-a organizat majoritatea activităților în jurul acestui deziderat puternic. Și de-a lungul timpului, tinerii liberali botoșăneni au donat cărți pentru dotarea unor biblioteci din mediul rural, au promovat tradițiile românești la 1 decembrie, de Mărțișor, de Dragobete, de Paști etc, s-au implicat în promovarea actului cultural prin a oferi invitații botoșănenilor la teatru. Toate acestea pentru că ei înțeleg că o națiune fără educație nu poate avea viitor.  Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, tinerii liberali dorind să ofere botoșănenilor, copiilor și  tinerilor mai ales, posibilitatea de a-și dezvolta orizontul cultural, pentru un viitor mai bun.

TNL BOTOSANI În acest sens, TNL Botoșani susține, categoric, inițiativa colegilor de la Organizația de Tineret PNL Brașov, ca elevii să beneficieze de o oră de teatru în fiecare lună și se va implica pentru punerea acestei idei în practică și la Botoșani odată ce programul va putea fi implementat în unitățile de învățământ.

“Am avut parte în mandatul pe care l-am avut, ca președinte al Organizației de Tineret PNL Botoșani, de foarte multe experiențe în urma întâlnirilor cu oamenii din județ și pot să afirm deschis că este esențial să punem accent pe accesul copiilor, a tinerilor către cultură, către carte.  Este nevoie de astfel de activități pentru completarea educației tinerei generații. Noi am încercat, și o vom face în continuare, să sprijinim cât putem cultura în rândul celor mai mici prin aceste acțiuni. Ei sunt viitorul nostru”, a spus Adrian Poclid, președintele TNL Botoșani.

Știinta nu are frontiere și prin ea se pot găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă civilizația în acest moment. Procesul de globalizare nu ne mai permite să rămânem indiferenți față de ceea ce se întâmplă pe Planetă. Atâta timp cât știința poate influența bunul mers al țării noastre spre pace și dezvoltare, nu ne rămâne decât să susținem și să încurajăm oamenii de știință, în special pe cei tineri, de care depinde viitorul”, a spus Mirabela Dumitriu, vicepreședinte TNL Botoșani.

Astăzi, la nivel mondial, se sărbătorește Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare, sub egida UNESCO. Data de 10 noiembrie a fost declarată oficial Ziua Mondiala a Știintei, prin rezoluția 31C/20 din 2001.

 Sursa: comunicat PNL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *