Sute de botoșăneni au urmat cursurile organizate de AJOFM

AJOFM Botosani sediu (2)În perioada ianuarie – octombrie 2016, Agenţia Judeteana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoșani a cuprins în programele de formare profesională , 713 persoane.

Dintre aceștia, numărul cel mai mare este reprezentat de someri – 679, urmat de  persoanele care sunt private de libertate – 34.

like facebookCele 30 cursuri gratuite începute în perioada ianuarie – octombrie 2016 (28 cursuri pentru persoane in cautarea unui loc de munca si 2 cursuri pentru persoanele private de libertate) sunt finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi vizează calificarea sau recalificarea (90%), dar şi iniţierea (10%) persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi a persoanelor private de libertate.

Cel mai ridicat interes pentru astfel de cursuri din randul persoanelor in cautarea unui loc de munca (679 persoane) s-a înregistrat în rândul persoanelor cu vârstă mai mică de 25 ani (48%), urmat de persoanele cu vârste între 35 – 45 de ani (14,13%), cea mai mică pondere se înregistrează în rândul persoanelor cu vîrsta peste 55 ani (1,62%).

În funcţie de nivelul de studii, cei mai mulţi cursanţi, 344 au studii liceale sau postliceale, 314 sunt absolvenți de studii primare, gimnaziale sau scoli profesionale iar 17 sunt absolvenți de învățământ superior.

Ocupaţiile în care au fost formaţi şomerii : lucrător în comerț(147), ospătar chelner vânzător în unități de alimentație(101), agent securitate(76), bucătar(74), frizer(53), patiser(53), confecționer(45), comunicare în limba germană (42), zidar-pietrar-tencuitor(26), manichiurist-pedichiurist(23), tinichigiu-carosier(21), operator-calculator(18).

La absolvirea programelor de formare , cursanții beneficiază de servicii de mediere gratuite prin repartizarea pe locurile de muncă declarate vacante de agenții economici în ocupațiile pentru care s-au calificat/recalificat .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *